Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe formules AXA Verzekeringen klaar voor Wet IB 2001

Datum nieuwsfeit: 02-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AXA Verzekeringen

Nieuwe formules AXA Verzekeringen klaar voor
Wet IB 2001

02 november 2000

Met het oog op het nieuwe belastingregime heeft AXA Verzekeringen een nieuwe marktbenadering geïntroduceerd met de 'Woonformule' en de 'Pensioenformule'. De nieuwe formules bestaan, naast nieuwe producten, uit volledig ondersteunde modules met een website, een adviesmodule en offerteprogrammatuur. De nieuwe AXA Hypotheek maakt deel uit van de 'Woonformule', en de Pensioenvuller is het nieuwe product binnen de 'Pensioenformule'. Zowel voor het geven van informatie als voor administratieve verwerking, wordt optimaal gebruikt gemaakt van Internettechnologie.

Wanneer op 1 januari 2001 de nieuwe Wet inkomstenbelasting 2001 van kracht wordt, zijn ingrijpende veranderingen op het gebied van levensverzekeringen een feit. Het hypotheekadvies krijgt een andere invalshoek, lijfrenteverzekeringen kennen een andere basisaftrek en de vermogensrendementsheffing oefent invloed uit op financial planning. AXA Verzekeringen anticipeert op de komende veranderingen met nieuwe 'tools' en producten in de woon- en pensioensfeer.

De Woonformule
Voor advies over hypothecaire geldleningen is de Woonformule ontwikkeld. Binnen deze formule kan de af te sluiten AXA Hypotheek worden afgelost uit de opbrengst van een kapitaalverzekering, het saldo op de AXA Beleggingsrekening of een combinatie van beide. Een geavanceerd softwareprogramma stelt de adviseur in staat om snel de financiële gevolgen van de gekozen aflossingsmethodiek te berekenen, zodat een optimale mix tussen verzekeren en beleggen kan worden gevonden. Overigens is het ook mogelijk een deel van de hypothecaire lening aflossingsvrij te houden. De AXA Hypotheek kent een ruime keuze uit rentevormen.

De Pensioenformule
Gezien het wegvallen van een groot aantal aftrekposten in de Wet inkomstenbelasting 2001, verwacht AXA Verzekeringen een groeiende belangstelling voor lijfrenteverzekeringen tegen de zogenoemde basisaftrek. Met het oog op de verwachte massale belangstelling is als onderdeel van de Pensioenformule de Pensioenvuller ontwikkeld, alleen af te sluiten via het internet. Deze basisverzekering tegen premie is toegesneden op eenvoud en een scherpe prijsstelling, maar biedt wel de keuze uit een breed scala aan beleggingsfondsen. Ook het intermediair kan invloed uitoefenen op de uiteindelijke opbrengst van de Pensioenvuller. Binnen een bepaalde bandbreedte valt de adviesprijs aan te passen. De Pensioenvuller kan ook ingezet worden voor nog dit jaar te sluiten verzekeringen.

Gebruik van internet
Bij de administratieve verwerking van de Pensioenvuller en bij de communicatie met de consument gebruikt AXA Verzekeringen internettechnologie. Zo kunnen de aanvragen voor de Pensioenvuller uitsluitend elektronisch worden aangeboden en wordt de betreffende polis opgemaakt via een volledig.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie