Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VN-missie Eritrea valt onder Regeling Uitgezonden Militairen

Datum nieuwsfeit: 02-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

VN-missie in Eritrea valt onder Regeling uitgezonden militairen

Met het oog op de VN-missie naar Eritrea hebben leden aan het Verbond gevraagd of deze missie binnen het kader van de Regeling uitgezonden militairen valt. Het antwoord hierop is ja.

Op 16 december 1993 hebben het Verbond en het ministerie van Defensie een overeenkomst gesloten waarin afspraken zijn gemaakt over door uitgezonden militairen afgesloten levensverzekeringen, verbonden aan een hypotheek. Het doel van die overeenkomst was voor militairen die uitgezonden worden in het kader van vredesoperaties voor individuele levensverzekeringen dezelfde condities te scheppen als voor andere (kandidaat)verzekerden. De overeenkomst is beperkt tot aan een hypotheek gekoppelde levensverzekeringen met een verzekerd kapitaal van maximaal 500.000 gulden. De Regeling uitgezonden militairen is de uitwerking van deze overeenkomst. De VN-missie naar Eritrea is een vredesoperatie zoals omschreven in de overeenkomst en valt dus onder de regeling.
Bondig, 2 november 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie