Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CSS handhaaft winstverwachting

Datum nieuwsfeit: 02-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: CSS Holding
Zoek soortgelijke berichten
CSS Holding

CSS HANDHAAFT WINSTVERWACHTING

DEN BOSCH - CSS Holding N.V. (dienstverlener op het gebied van automatisering, tele- en datacommunicatie) handhaaft op basis van de resultaten tot en met het derde kwartaal de winstverwachting voor heel 2000. De uitstekende gang van zaken bij de telecomactiviteiten konden de door moeilijke marktomstandigheden tegenvallende resultaten van de traditionele IT-activiteiten compenseren. Omzet, brutomarge, winst en orderportefeuille ontwikkelden zich dusdanig dat de eerder uitgesproken verwachting voor de ontwikkeling van de winst per aandeel in het jaar 2000 blijft gehandhaafd op "sterk". Over eerste halfjaar nam de winst per aandeel met 25% toe tot EUR 0,46.

Conform de eerder uitgesproken verwachting van de directie heeft het derde kwartaal nog geen opleving van de traditionele IT-activiteiten laten zien. De orderportefeuille voor het vierde kwartaal is belangrijk groter dan in de eerste drie kwartalen. Ook zullen de bezettingsgraden in het vierde kwartaal naar verwachting toenemen.

In het derde kwartaal is verdere invulling gegeven aan de volgende strategische uitgangspunten:

* Verdere uitbouw van de regionale aanwezigheid van activiteiten op het gebied van telecom, zowel autonoom als door middel van de acquisitie van TBT Teleline. Er is binnen de business unit CSS Telecom belangrijke voortgang geboekt bij de integratie van de eerder dit jaar gerealiseerde acquisities. Er zijn inmiddels belangrijke synergievoordelen behaald, vooral op kostengebied. Ook de samenwerking met de overige CSS activiteiten is sterk geïntensiveerd;

* Realisatie van 'preferred supplier' contracten met enkele grote ondernemingen. Deze zullen het totaalpakket van producten en diensten van CSS voor al hun vestigingen meerjarig gaan afnemen;
* Positieve ontwikkeling bij ATCOSTPLUS door verzelfstandiging;
* Ontwikkeling en roll-out van nieuwe gecombineerde vormen van integrale IT/Telecom dienstverlening.

CSS is door de snelle uitbouw van haar divisie CSS Telecom, en de aangescherpte focus op grote telecom-operators in de andere divisies (netwerk- en internetoplossingen, storage, clustering e.d.) met inmiddels ruim 30% van haar toegevoegde waarde in een zeer sterk groeiend segment van de markt aanwezig.

ONTWIKKELINGEN 3E KWARTAAL PER DIVISIE

Divisie CSS Telecom
De divisie CSS Telecom leverde in het derde kwartaal een uitstekende bijdrage.
Door de overname van TBT Teleline en autonome groei namen zowel omzet als winstbijdrage toe. Deze divisie heeft inmiddels een omvang van meer dan EUR 55 miljoen (omzet) op jaarbasis.
Inmiddels blijken de mogelijkheden voor synergie en kostenbesparingen ruimer dan aanvankelijk verwacht. Bovendien zijn inmiddels met grote klanten voor CSS Telecom-vestigingen in heel Nederland de eerste landelijke contracten afgesloten.

Divisie CSS System Integration
De resultaten van de divisie CSS System Integration (infrastructurele ICT- en software- oplossingen) stonden ook in het derde kwartaal onder druk. Voortgaande kostenbesparingen bij klanten na de hoge investeringen in verband met het millennium, alsmede de terughoudendheid bij bestedingen in traditionele IT- oplossingen zijn hiervan de oorzaak. De focus is thans gericht op verdere uitbouw van snelgroeiende marktsegmenten zoals netwerk- en internetoplossingen, storage en clustering.

Divisie CSS Professional Resources
De divisie CSS Professional Resources (detacheren van ICT professionals) liet een geringe groei zien van zowel omzet als resultaat. Er is een sterke verschuiving naar telecomgerelateerde klanten te bespeuren, zoals telecom-operators. Een aantal van hen heeft CSS gekozen tot preferred supplier. Verdere specialisatie zal de marge per medewerker verder verbeteren.

Divisie CSS Solutions
De divisie CSS Solutions (levering en implementatie van applicatiesoftware, operationeel houden van ICT systemen en computernetwerken) kende traditioneel een zwak derde kwartaal. Overigens blijft de performance ook achter bij die in het derde kwartaal van 1999. Het vierde kwartaal zal naar verwachting een verbetering laten zien, mede onder invloed van de naderende overgang naar de euro, met name in het MKB. Daarnaast zal de recente overname van Compunet in het vierde kwartaal een bijdrage leveren.

ATCOSTPLUS
Na het bekend worden van de verzelfstandiging van de e-business webportal ATCOSTPLUS zijn de uitgangspunten wezenlijk verbeterd ten aanzien van gesprekken met potentiële partners. Op dit moment lopen er vergaande gesprekken met IT- resellers, -distributeurs en enkele grote fabrikanten teneinde te komen tot een intensief partnership met ATCOSTPLUS. Daarnaast is een aantal grote eindgebruikers geinteresseerd in samenwerking met ATCOSTPLUS op basis van het "Total Cost of Ownership" model. In de komende tijd zal naar verwachting een aantal van deze samenwerkingsverbanden geformaliseerd worden.

Den Bosch, 2 november 2000
De Directie

Voor meer informatie:
Computer Services Solutions Holding N.V.
Jan Vlasveld, directievoorzitter
Tel: 073-6441900

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie