Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 02-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 2 november 2000

Aanrijding met letsel Leiden
Woensdag 1 november vond omstreeks 13.00 uur een aanrijding plaats op de Herensingel. Een 22 jarige vrouw uit Leiden reed met haar personenauto over de Herensingel in de richting van de Os en Paardenlaan. In de bocht reed zij door onbekende oorzaak met de voorzijde van de auto tegen twee geparkeerde personenauto's aan. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Ongeval Bromfietser-auto Leiden
Op de Oegstgeesterweg in Leiden zijn op 1 november rond 18.30 uur een auto en een bromfietser tegen elkaar gebotst. De automobiliste, een 62-jarige vrouw uit Leiderdorp reed vanuit de Boerhavelaan en wilde linksaf slaan. De bromfietser, een 16-jarige jongen uit Leiden, reed op de Oegstgeesterweg en kwam uit de richting van de Schipholweg. Op de kruising botsten de twee op elkaar. Één van de twee is hierbij door rood gereden. De bromfietser brak een been. De automobiliste kwam met de schrik vrij.

Aanhouding Alphen aan den Rijn De politie van Alphen aan den Rijn heeft in de vroege ochtend van donderdag 2 november een 44-jarige automobilist aangehouden. Het rijgedrag van de man viel op aan een agent in burger, bovendien was er aan de auto behoorlijke schade zichtbaar. De agent waarschuwde direct collega's. De rode personenauto ging omstreeks 03:00 uur met soms 140 km/u door de bebouwde kom, waarbij de auto bijna-aanrijdingen had, net de trottoirbanden en de verkeersborden niet raakte. Op de Chr. Huijgensweg lukte het de man aan te houden. De man blies 580 ug/l; 1,30 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Ook de auto is ingenomen voor onderzoek. Bij de kruising van de Eisenhowerlaan en de Burgemeester Bruins Slotsingel troffen dezelfde agenten een afgebroken verkeerslicht aan. Onderzocht wordt of het de rode personenauto is geweest die met hoge snelheid tegen de paal is geklapt.

Inbraak woning Haastrecht
Bij een woning aan de Steinsedijk is op 1 november jl, tussen 20.40 uur een 22.15 uur ingebroken. Een toegangsdeur werd geforceerd en een portemonnaie weggenomen. Verder werd de gehele woning doorzocht en werd een grote chaos aangericht in de woning. De politie stelt een uitgebreid buurtonderzoek in. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in en om de woning.

Kop-staartbotsing Aarlanderveen Op de Oostkanaalweg zijn woensdag 1 november rond 8.45 uur drie auto's op elkaar gebotst. Een 40-jarige automobiliste uit Nieuwkoop moest remmen vanwege de verkeerssituatie. De 58-jarige automobiliste achter haar afkomstig uit Loenen a/d Vecht - kon niet meer op tijd remmen en botste tegen haar aan. De auto die voor de Nieuwkoopse reed, kreeg door de botsing ook een tik mee. De automobiliste daarvan een 36-jarige vrouw uit Ter Aar - bleef ongedeerd. De beide andere automobilisten zijn met nek- en rugklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Bromfietser tegen boom Waddinxveen
Een 17-jarige bromfietser uit Noorden is woensdag 1 november rond 8.15 uur gewond geraakt toen hij door nog onbekende oorzaak respectievelijk tegen een verkeersbord en een boom reed. Hij is met pijn aan nek, rug en borst overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De bromfietser reed over het fietspad van de Kanaalstraat toen hij met zijn wielen in de berm geraakte. Hij raakte daardoor de macht over zijn stuur kwijt.

Donderdag 2 november 2000 is de gehele dag het bureau communicatie afwezig wegens de landelijke politievoorlichters dag. Alleen in spoedgevallen en/of ernstige calamiteiten kunt u bellen met de mail-box van de piketvoorlichter: 06-60 04 20 91. Deze zal u dan terugbellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie