Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 02-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 2-11-2000 Persbericht politie Limburg-Zuid
donderdag 2 november 2000

District Maastricht

Maastricht: diefstal uit garage
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een garage bij een woning aan de Proost Banensstraat in Maastricht. De inbrekers zijn via een raam de garage binnen gedrongen. Uit de garage werden een drietal fietsen en gereedschap gestolen. De benadeelde bewoner deed aangifte bij de politie.

Margraten: inbraak bedrijf
Afgelopen dinsdag op woensdagnacht is ingebroken in een bedrijf op Aan de Fremme in Margraten. De inbrekers zijn via de achterzijde het pand binnen gedrongen en hebben vervolgens een kassa open gebroken. Er werd een geldbedrag gestolen. Van de inbraak werd aangifte gedaan bij de politie.

Maastricht: winkeldiefstal
Afgelopen woensdag, omstreeks 15.00 uur, kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal in een warenhuis aan de Grote Staat in Maastricht. Terplaatse bleek dat een 24- jarige man uit Maastricht een zak nootjes ter waarde van FL.2,- had gestolen. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg hij in het kader van een snelrechtregeling een dagvaarding uitgereikt. Ook werd hem een winkelverbod van 1 jaar opgelegd.

Valkenburg/ Berg en Terblijt: snelheidscontrole De politie heeft afgelopen woensdag snelheidscontroles gehouden op de Daalhemerweg (Valkenburg) en de Langen Akker (Berg en Terblijt). Totaal werden 349 voertuigbestuurders gecontroleerd. Hiervan hebben totaal 58 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overschreden. Enkelen werden terplaatse bekeurd, de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u.

Valkenburg: onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, omstreeks 02.00 uur, van een automobilist op de Burg. Henssingel in Valkenburg bleek dat deze onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Uit ademanalyse bleek dat de 23- jarige man uit Heerlen 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een boete van FL. 400,- en een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Maastricht: inbraak bedrijf
Vanmorgen, omstreeks 03.20 uur, is ingebroken in een bedrijf aan de Alde Caerteruwe in Maastricht. De inbrekers zijn het pand binnen gedrongen via een raam aan de achterzijde van het pand. Uit het bedrijf werd een computer gestolen. De benadeelde deed aangifte bij de politie.

Maastricht: onder invloed
Afgelopen woensdag, omstreeks 15.00 uur, kreeg de politie een melding van een 58- jarige man uit Maastricht die onder invloed van alcohol wilde wegrijden met zijn auto. Terplaatse bleek dat de man met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto was aangereden. De verdachte weigerde alle medewerking aan een ademanalyse en bloedproef. Terzake dit feit maakte de politie proces verbaal op en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Maastricht: vernieling autos
Afgelopen woensdag- op donderdagnacht zijn op diverse plaatsen in Maastricht (Meersenerweg, Prof. Nypelstraat, Prof. Kernstraat, Old Hickoryplein en de Stationstraat) autos vernield. Van totaal zon 15 autos werden in de meeste gevallen de rechterbanden lek gestoken. De benadeelden deden aangifte bij de politie.

District Sittard

Sittard: straatroof
Afgelopen woensdag, omstreeks 11.30 uur, werd een 42- jarige vrouw uit Susteren in de Putstraat het slachtoffer van een straatroof. Een onbekende man griste haar mobiele telefoon uit haar handen en rende vervolgens weg. De vrouw deed aangifte bij de politie.

Sittard: winkeldiefstal
De politie kreeg afgelopen woensdag, omstreeks 13.15 uur, een melding van een winkeldiefstal in een kledingwinkel aan de Brandstraat in Sittard. Terplaatse bleek dat een man en vrouw (26/ 53) uit Klimmen twee truien hadden gestolen. De twee verdachten werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakte proces verbaal op in het kader van een snelrecht regeling.

In diezelfde winkel werd die dag, omstreeks 17.00 uur, een 57- jarige vrouw aangehouden, nadat zij 3 vesten ter waarde van ruim FL.650,- had gestolen.

Munstergeleen; inbraak woning
In een woning aan de Watersleyerweg in Sittard is afgelopen dinsdag- op woensdagnacht ingebroken. De inbrekers vernielden een raam aan de achterzijde en zijn zo de woning binnen gedrongen. De hele woning werd doorzocht. Er werden een stereo- installatie, videorecorder, horloge en een geldbedrag gestolen. De benadeelde bewoner deed aangifte bij de politie.

Sittard: snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen woensdag, tussen 14.00 en 15.00 uur, een snelheidscontrole op de Jan Steenstraat in Sittard gehouden. Totaal werden 133 voertuigbestuurders gecontroleerd. Hiervan hebben 45 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximum snelheid (30) overschreden. Die krijgen de bekeuring thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 48 km/u.

Elsloo: brandstichting
Afgelopen woensdag, omstreeks 22.00 uur, stond de zolder van een leegstaand schoolgebouw aan de Joannes Riviusstraat in Elsloo in brand. De brandweer werd gewaarschuwd en wist het vuur snel te blussen. Het is niet uitgesloten dat er sprake is van brandstichting.

Sittard: onder invloed
Bij een controle afgelopen nacht op de Tudderenderweg in Sittard bleek dat een 54-jarige man uit Sittard onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau, waar hem een bloedproef werd afgenomen. De politie maakte proces verbaal op tegen de verdachte, tevens kreeg hij een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Geleen: inbraak
Afgelopen woensdag- op donderdagnacht is ingebroken in een berging bij een woning aan de Van Itersonstraat in Geleen. De inbrekers hebben een deur geforceerd en hebben zich zo toegang tot de berging verschaft. Gestolen werden twee boormachines en een slijpmachine. De benadeelde deed aangifte bij de politie.

Stein: straatroof
Een 83- jarige vrouw uit Stein werd afgelopen woensdag, omstreeks 20.00 uur, op de Peldenstraat in Stein beroofd van haar handtas. De vrouw liep over de Peldenstraat toen opeens twee jongens haar van achter benaderden en de handtas uit haar hand rukten. Het tweetal vluchtte vervolgens in de richting van de Woeringenstraat. In de handtas bevonden zich een sleutel en een paraplu. De vrouw deed aangifte bij de politie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie