Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Willem Alexander te gast op Geografie 2000

Datum nieuwsfeit: 02-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (h.versteegde@knag.nl)
Contactpersoon: mevr. drs. Hendra Versteegde

Prins van Oranje te gast op Geografie 2000

Datum: 2 november 2000

Op 2 en 3 november organiseren het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) en de geografen en planologen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) het congres Geografie 2000 met als overkoepelend thema de Strijd om de Ruimte; deel-thema's zijn: strijd om het WATER, strijd om het GRONDGEBIED en strijd om de STAD.

2 november: 12.45 - 17.15 uur in de Aula van de UvA, Singel 411 te Amsterdam
Op donderdag 2 november zullen de deelthema's worden ingeleid door Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje (water); mr. Hans van den Broek (grondgebied) en mr. Schelto Patijn (stad). Co-referaten vanuit de wetenschap worden verzorgd door prof. dr. Wil Segeren (emiritus TU Delft), prof. dr. Herman van der Wusten (UvA) en prof. dr. Chris Kesteloot (Katholieke Universiteit Leuven).
Aansluitend vindt een forumdiscussie plaats onder leiding van Margriet Meindertsma (PvdA, Eerste Kamer) over sociale vraagstukken in de stad met o.m. prof. dr. Jan Willem Duyvendak (Verwey-Jonker Instituut), prof. mr. Geert Mak (publicist en UvA), prof. dr. Rob van Engelsdorp Gastelaars (UvA), mr. Schelto Patijn en drs. Bas Eenhoorn (voorzitter VVD).

3 november: 9.00 - 17.00 uur; UvA-Gebouw, Roeterssstraat 11, Amsterdam
Het programma op vrijdag 3 november heeft een verdiepend karakter en is opgesteld in nauwe samenwerking met het Interuniversitair Centrum voor Geo-ecologisch onderzoek (ICG), Center for Resource Studies for Human Development (CERES) en de Netherlands Graduate School of Housing and Urban Research (NETHUR).

Tentoonstelling
Ter gelegenheid van het congres met excursies zijn er ook andere interessante activiteiten zoals een tentoonstelling (met catalogus) in de Universiteitsbibliotheek, Singel 425 te Amsterdam: Strijd om de Ruimte in Kaart en een essay-wedstrijd met NRC Handelsblad.

PERS: toegang alléén met doorgangsbewijs dat na aanmelding vóóraf wordt verstrekt

Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap
Postbus 80123
3508 TC Utrecht

Telefoon: (030) 253 27 57
www.knag.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie