Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbetering concurrentiepositie Den Haag centraal

Datum nieuwsfeit: 02-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Gemeentebestuur >>

Beleid in uitvoering
Masterplannen | I-visie | Doelmatigheidsinstrumentarium | Grotestedenbeleid | Sociaal Jaarverslag Gemeente Den Haag |In het gemeentelijke beleid staat verbeteren van de Haagse concurrentiepositie centraal. Het gemeentebestuur zet in op verder uitbouwen van de sterke punten van de stad:
de diensteneconomie, internationale stad van vrede en recht en openbaar bestuur.

De gemeente Den Haag moet aantrekkelijker worden voor mensen om er te wonen, te verblijven en te werken. En aantrekkelijker voor bedrijven om zich te vestigen. Als de stad Den Haag meer ruimte krijgt, kan zij meer woningen bouwen en bedrijven huisvesten. Als de stad meer inwoners krijgt, heeft dat een gunstig effect op de koopkracht en de draagkracht. Dat betekent meer inkomsten voor de middenstand en de stad. Als zich meer bedrijven in de stad vestigen, krijgt de stad meer werkgelegenheid en meer inkomsten. Dat geld kan Den Haag in woningbouw en verbeteren van de leefbaarheid investeren. Ook dat geld kan worden gebruikt om de stad op te knappen en vitaler te maken. Voorwaarde voor die plannen is dat de stad er gebied bij krijgt: herindeling .

Wat er op langere termijn allemaal in de stad moet gebeuren is uitgewerkt in vier masterplannen . Ook op deelgebieden zijn er visies en beleidsplannen ontwikkeld, bijvoorbeeld hoe de gemeente informatietechnologie wil inzetten om haar bewoners zo goed mogelijk te informeren over alles wat er bij de gemeente gebeurt: de I-visie.

De doelmatigheid (efficiëntie en effectiviteit) van het gemeentelijk beleid wordt regelmatig getoetst in diverse vormen van onderzoek. Daarnaast worden kengetallen voor prestatiemeting ontwikkeld. Dit doelmatigheidsinstrumentarium is de laatste jaren sterk tot ontwikkeling gekomen.

last update: 1 september 2000 ;pag.: 233; auteur: 48 1 september 2000 - pag. 233 - 48

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie