Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start bouw appartementen Meerwede-Zuid Barendrecht

Datum nieuwsfeit: 02-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Barendrecht

Persbericht nummer 79, 31 oktober 2000.

Officiële start bouw appartementen Meerwede-Zuid

BARENDRECHT Wethouder Vermaat verricht op donderdag 2 november om 15.30 uur de officiële starthandeling voor de bouw van twee luxe appartementengebouwen genaamd Torenvalk en Buizerd in Meerwede-Zuid. In totaal worden hier door Kanters Projectontwikkeling bv 36 woningen gerealiseerd. De appartementen staan in aansluiting op het Riederpark. Na de realisatie van deze bebouwing is Meerwede-Zuid geheel gereed.

Architectuur
De appartementengebouwen zijn in opdracht van Kanters Projectontwikkeling ontworpen door BDG Architecten Ingenieurs te Almere. BDG heeft veel aandacht geschonken aan de vormgeving, ligging en integratie van het gebouw in de groene omgeving. In totaal worden 36 woningen gerealiseerd. De gebouwen bestaan uit 9 woonlagen en worden 30 meter hoog. Op iedere woonlaag zijn slechts twee appartementen gesitueerd.

Groene omgeving
Het groen rondom de slanke gebouwen staat centraal. Door de keuze voor appartementencomplexen is het mogelijk het noodzakelijke aantal woningen te realiseren met meer openbaar groen in aansluiting op het Riederpark. Per woning wordt één garagebox binnen en/of onder het gebouw gerealiseerd, zodat het groen zo min mogelijk wordt aangetast. Het park loopt hierdoor tegen de gebouwen aan.

Einde persbericht nummer 79

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie