Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijna akkoord provincie en gemeente Haarlem over Zuidtangent

Datum nieuwsfeit: 02-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT, donderdag 2 november 2000

Akkoord tussen provincie en gemeente Haarlem over Zuidtangent in zicht
De Statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer heeft vandaag positief gereageerd op de actuele ontwikkelingen rond het beheer en onderhoud van de Zuidtangent. De provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlem hebben op 30 oktober jl. overleg gevoerd over de ontstane impasse rond het beheer en onderhoud van de Zuidtangent en de provinciale subsidieverlening voor de verlenging van de Zuidtangent in Schalkwijk (Europaweg) en de aanleg van een gedeelte van de Zuidtangent op het Delftplein in Haarlem-noord. Met de gemeente Haarlem is nu afgesproken dat de provincie een voorstel uitwerkt voor een speciale regeling van het beheer en onderhoud van de Zuidtangent en dat de provincie direct betrokken wordt bij de exploitatie van de Zuidtangent. De provincie en de gemeente zullen op een later tijdstip afspraken maken over een nadere samenwerking voor al het openbaar vervoer in de regio Haarlem-IJmond, dit mede met het oog op de nieuwe wet Personenvervoer.
Gedeputeerde De Boer verwacht volgende week overeenstemming te kunnen bereiken met de gemeente. Zodra dat het geval is zal de provincie de definitieve toezegging voor subsidieverlening kunnen doen en zullen beide projecten nog dit jaar worden gegund.


* Voor nadere inlichtingen: Daniëlle Cardozo, bureau Communicatie, tel. (023) 514 44 58
print persbericht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie