Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huiszoekingen in zaak Gelderse Ontwikkelings Maatschappij

Datum nieuwsfeit: 02-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Openbaar Ministerie
Zoek soortgelijke berichten
Openbaar Ministerie

Huiszoekingen in GOM-zaak

Op 2 november 2000 heeft de FIOD huiszoekingen gedaan op zeven adressen in Arnhem, Nijmegen en Groot-Ammers in de zaak GOM (Gelderse Ontwikkelings Maatschappij). Deze huiszoekingen vonden plaats in een strafrechtelijk onderzoek door de Fraude Unit Oost van het Openbaar Ministerie ¹) en de FIOD. Bij de huiszoekingen zijn de administraties in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Voorafgaand aan dit strafrechtelijk onderzoek heeft EZ opdracht gegeven aan een extern accountantskantoor om een onderzoek in te stellen naar feiten die hebben plaatsgevonden vóór de directiewisseling bij de GOM in maart 1999, om te kunnen beoordelen of er sprake is van verwijtbaar gedrag van de voormalig directeur V.

Het strafrechtelijk onderzoek, dat is gestart naar aanleiding van dit accountantsonderzoek, is gericht op onder meer belastingfraude, die door de voormalig directeur zou zijn gepleegd. Het gaat hierbij om een onroerend goedtransactie tussen twee dochtermaatschappijen van de GOM waarbij een te lage prijs zou zijn gehanteerd. Verder wordt onderzoek gedaan naar enkele geldstromen, die door gebruik te maken van valse facturen, buiten het zicht zijn gebleven van de raad van commissarissen van de GOM.

Het onderzoek zal nog wel enige tijd in beslag nemen.

¹ De Fraude Unit Oost is een samenwerkingsverband op het gebied van fraudebestrijding van het Openbaar Ministerie Almelo, Arnhem, Zutphen en Zwolle en is gevestigd te Zutphen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie