Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Het saneringsbevel in de Wet bodembescherming

Datum nieuwsfeit: 03-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Het saneringsbevel in de Wet bodembescherming
Datum vrijdag 03-11-2000
Tijd 12:00 uur

Promovendus C.J. van der Wilt

Promotor prof. dr. N.S.J. Koeman

Nederland kent een omvangrijk bodemvervuilingsprobleem. Om dit probleem op te lossen zal zo'n 100 miljard gulden moeten worden geïnvesteerd. Het saneringsbevel is een van de juridische instrumenten waarmee de overheid kan bereiken dat de schoonmaak plaatsvindt. In sommige gevallen betekent dit dat de kosten worden verhaald op bedrijven. Aan dit voor bedrijven in financieel opzicht zeer verstrekkende instrument van milieubeleid zitten vele juridische haken en ogen. De belangrijkste conclusie van dit proefschrift is dat het recht grenzen stelt aan het gebruik van het saneringsbevel. Dit heeft tot gevolg dat deze wet door de overheid niet op grote schaal kan worden ingezet ter bestrijding van het Nederlandse bodemvervuilingsprobleem.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie