Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 03-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.30 uur
Overval opgelost

AMERSFOORT Begin oktober werd een 16-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden als verdachte van de overval die werd gepleegd op 27 september. Drie mannen kwamen s morgens omstreeks negen uur een fietsenwinkel binnen gelegen aan de Rietzangerstraat. De mannen bedreigden de winkelier met een vuurwapen en vroegen om geld. De eigenaar van de winkel reageerde luid schreeuwend op de bedreigingen van de mannen waarop de overvallers, zonder buiten, vluchtten in de richting van de Lijsterstraat. Na een uitgebreide zoektocht werd het vuurwapen, een speelgoed exemplaar dat niet van echt te onderscheiden is, in de omgeving aangetroffen.
Informatie uit getuigen- en buurtonderzoek resulteerde in de aanhouding van de 16-jarige. Eind oktober werden nog twee Amersfoorters in de leeftijd van 16 jaar aangehouden als verdachten in deze zaak. De jongens verklaarden de overval te hebben gepleegd om zo aan geld te komen voor een mooie scooter. Ze zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Ramen

AMERSFOORT Een 31-jarige inwoner van Amersfoort was het gisterenmorgen rond tien uur niet eens met de manier waarop hij in het stadhuis werd behandeld. De man gaf een harde klap op de schuiframen, waardoor er in drie ramen een barst ontstond. Tegen de politie verklaarde de man spijt te hebben van zijn daad. Hij zal de aangerichte schade betalen.

Rotonde linksom

HOOGLAND Een 52-jarige inwoner van Amersfoort reed gistermiddag rond vijf uur over de Bunschoterstraat in de richting van Bunschoten/Spakenburg. In tegenovergestelde richting reed een 78-jarige man uit Bunschoten/Spakenburg. Op de rotonde op de Bunschoterstraat botsten de automobilisten tegen elkaar op omdat de man uit Bunschoten/Spakenburg op de rotonde linksom was gegaan in plaats van de voorgeschreven rijrichting te volgen. Beide bestuurders raakten niet gewond, maar de autos raakten zwaar beschadigd.

Videocamera

AMERSFOORT Agenten zagen vanmorgen rond kwart over vier een auto rijden waarvan de APK-keuring vervallen was. Omdat de bestuurder, een 32 jarige man uit Amersfoort, en de bijrijder vreemd reageerden toen zij door de agenten werden aangesproken, controleerden agenten de inhoud van de auto. In de kofferbak werd een tas met een videocamera aangetroffen. De bijrijder, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, verklaarde onmiddellijk dat de tas van diefstal afkomstig was. Hierop zijn beide mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de auto werden naast een zaklamp, schroevendraaiers en handschoenen ook diversen documenten en onderdelen van mobiele telefoons gevonden. De politie onderzoekt de zaak.

Aanrijding
AMERSFOORT Een 25-jarige inwoonster van Amersfoort stond gistermiddag rond kwart over vijf voor het rode verkeerslicht op de kruising Ringweg Kruiskamp/Liendertseweg te wachten. Een 36-jarige automobilist uit Amersfoort had te laat in de gaten dat zijn voorganger stil stond en reed achter op de auto van de 25-jarige vrouw. Beide automobilisten raakten licht gewond; de vrouw klaagde over pijn in haar nek en de man had een hoofdwond. De automobilist is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn hoofdwond. De man heeft een proces-verbaal heeft gekregen. Beide autos zijn weggesleept.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie