Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 03-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 3-11-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 3 november 2000

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: voorvork breekt van fiets
Een gebroken voorvork bezorgde een 19-jarige fietser uit Groningen donderdagochtend op de Turfsingel een valpartij. De man viel op het wegdek en liep vermoedelijk een hersenschudding op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: garagebrand aangestoken; politie zoekt getuigen Een brand in een garage aan de Lutkenieuwstraat die op 30 oktober rond 05.15 uur ontdekt werd door een passant blijkt te zijn aangestoken. Onderzoek heeft uitgewezen dat in autos die geparkeerd stonden in de garage is ingebroken en dat het vuur is aangestoken. Een ontvreemde koffer uit een van de auto(s werd in de Lutkenieuwstraat terug gevonden. De politie is nu op zoek naar mogelijke getuigen die rond 05.00 uur iets verdachts hebben gezien bij of in de omgeving van de garage in de Lutkenieuwstraat. De mensen kunnen bellen op 0900 - 8844.

Groningen: vrouw bedreigd na wegnemen fiets
Een 25-jarige vrouw die donderdagmiddag vanuit haar werk zag dat haar fiets werd weggenomen op de Preadiniussingel is bedreigd door een nog onbekende man. De vrouw stapte naar buiten om te man te beletten de fiets weg te nemen. De man bedreigde haar met een schroevendraaier en maakte een stekende beweging. De man fietste daarop weg in de richting van het Emmaplein.

Groningen: fietser negeert aanwijzingen
Op de stoep van het Boterdiep negeerde een 51-jarige fietser uit Groningen eerst de aanwijzingen van stadswachten en wenste daarna niet te stoppen voor een politieagent. De man werd vastgepakt maar weigerde alle medewerking. Hij werd meegenomen naar het bureau waar hij uiteindelijk zijn personalia opgaf. Na verhoor en voorzien van een bon werd de man heengezonden.

Glimmen : schennispleger aangehouden
In het bosgebied bij de Hoge Hereweg in Glimmen heeft de politie donderdagmiddag een 51-jarige man uit de gemeente Borger-Odoorn aangehouden voor schennis van de eerbaarheid. De politie was gewaarschuwd door een 12-jarig meisje uit Groningen die al fietsende met de masturberende man werd geconfronteerd. Ook de dag ervoor was het meisje had het meisje de man gezien maar toen was een zoektocht van de politie niet succesvol. De aangehouden man verklaarde al zeer geruime tijd bezig te zijn met deze praktijken. Het gebied waarin hij met name actief was ligt in het bossengebied vanaf Gasselte tot Haren. De politie in Haren heeft al diverse aangiftes liggen die afkomstig zijn uit Appelbergen. De politie in Drenthe is geïnformeerd over de bekentenis van de man.

Groningen: man probeert kassa te roven
In een hotel aan het Gedempte Zuiderdiep probeerde een 25-jarige man zonder vaste woonplaats donderdagnacht een kassa mee te nemen. De man had een drankje gekocht toen hij plots over de balie sprong en de kassa wilde wegnemen. Personeelsleden en gasten konden voorkomen dat de roof doorging waarbij een 36-jarige gast van het hotel een klap tegen zijn hoofd van de overvaller kreeg. De man werd overgedragen aan de politie die hem heeft ingesloten voor nader onderzoek.

Noordlaren: auto boort zich in boom
Even voor middernacht reed donderdag een 42-jarige automobilist uit Noordlaren rechtdoor in een bocht op de Zuidlaarderweg in zijn woonplaats. De man raakte beklemd in de auto en is door de hulpverleningsdiensten voorzichtig bevrijdt uit de totaal vernielde auto. De oorzaak van het missen van de bocht is tot dusverre niet bekend geworden. De Noordlarenaar is met hoofd-, been- en heupletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: fietsers in botsing
Op de Steentilstraat werd een 17-jarige fietster uit Groningen aangereden door een 25-jarige fietsende plaatsgenoot die uit de Kleine Steentilstraat kwam. Beiden kwamen ten val en het meisje is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De man blies bij de alcoholtest een promillage van 1.25. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Haren: automobilist schept fietser
Op de Westerse Drift in Haren werd een vanuit de Emmalaan komende 81-jarige fietsende Harenaar geschept door een 49-jarige automobilist uit Haren. De bejaarde man kwam via de voorruit van de wagen op het wegdek terecht. Hij liep een hoofdwond en rugletsel op en is naar het ziekenhuis gebracht. De auto is afgesleept.

Groningen: man slaat portier
Een 36-jarige stadjer is donderdagnacht aangehouden omdat hij een portier van een horecagelegenheid aan de Grote Markt een vuistslag in het gezicht gegeven had. De man was vervelend in de kroeg en kreeg een sommatie het pand te verlaten. Bij het naar buiten gaan sloeg hij de portier. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Winschoten: dealer aangehouden
Een 19-jarige inwoner van Hoogezand is gistermiddag aangehouden voor het dealen van softdrugs uit een pand aan het Marktplein in Winschoten. Binnen trof de politie onder meer 165 gram marihuana, een zakje met paddo)s, een zakje weed van 60 gram en verpakte hash van ruim 80 gram. Deze zaken werden in beslag genomen. De man is voor nader verhoor ingesloten.

Onstwedde: lege taxibus tegen boom
Een lege taxibus, bestuurd door een 22-jarige inwoner van Musselkanaal, is gisteren laat in de middag op de Holte bij Onstwedde tegen een boom gebotst. De bestuurder liep daarbij onder meer een hoofdwond op. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De taxibus raakte tengevolge van de botsing ernstig beschadigd.

Ten Boer: auto in de sloot
Door onbekende oorzaak raakte vannacht een 48-jarige automobilist uit Woltersum met zijn auto in de sloot langs de Bouwerschapweg bij Ten Boer. De man kwam met de schrik vrij. De auto raakte daarbij flink beschadigd. Dit gold tevens voor een lantaarnpaal in de berm die werd plat gereden.

Appingedam: automobilist raakt rijbewijs kwijt
Een roekeloze automobilist die vannacht met ruim 100 km/u over de Farmsumerweg in Appingedam reed moest na aanhouding zijn rijbewijs inleveren bij de politie. De man, een 19-jarige inwoner van Appingedam, reed niet alleen op genoemde weg enorm hard, ook reed hij daarna met hoge snelheid onder meer door de Wijkstraat waar een aantal horecagelegenheden zijn en mensen op straat liepen. De man kon op de Westersingel worden staandegehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordhorn: overval cafe
Een caféhouder aan de Langestraat in Noordhorn is gisteravond omstreeks 21.30 uur overvallen door een onbekende man. De man kwam het café binnen en dreigde met twee luchtdrukpistolen. Hij eiste geld van de cafehouder die alleen in de zaak aanwezig was. Toen deze weigerde geld te geven schoot de overvaller een kogeltje af uit het luchtdrukpistool. De caféhouder werd hierdoor niet geraakt. Direct daarna verliet de overvaller die een bivakmuts droeg het café met onbekende bestemming. Er is geen duidelijk signalement voorhanden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Marum: plakker bekeurd
Een 33-jarige inwoner van Groningen is gistermiddag bekeurd nadat hij was betrapt bij het plakken van posters op het viaduct van de A7 bij Marum. Tevens was de abri bij Boerakker beplakt. De 37 posters die de man nog in zijn bezit had werden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Leens: auto in de sloot
Een 20-jarige inwoonster van Zuurdijk raakte gistermorgen met haar auto in de sloot langs de Rietemastraat in Leens. Ze raakte in de berm en na een te grote stuurcorrectie begon de auto te slippen, waarna deze op de kop in de sloot belandde. De bestuurster raakte licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie