Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 03-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 3-11-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 3 november 2000

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: voorvork breekt van fiets
Een gebroken voorvork bezorgde een 19-jarige fietser uit Groningen donderdagochtend op de Turfsingel een valpartij. De man viel op het wegdek en liep vermoedelijk een hersenschudding op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: garagebrand aangestoken; politie zoekt getuigen Een brand in een garage aan de Lutkenieuwstraat die op 30 oktober rond 05.15 uur ontdekt werd door een passant blijkt te zijn aangestoken. Onderzoek heeft uitgewezen dat in autos die geparkeerd stonden in de garage is ingebroken en dat het vuur is aangestoken. Een ontvreemde koffer uit een van de auto(s werd in de Lutkenieuwstraat terug gevonden. De politie is nu op zoek naar mogelijke getuigen die rond 05.00 uur iets verdachts hebben gezien bij of in de omgeving van de garage in de Lutkenieuwstraat. De mensen kunnen bellen op 0900 - 8844.

Groningen: vrouw bedreigd na wegnemen fiets
Een 25-jarige vrouw die donderdagmiddag vanuit haar werk zag dat haar fiets werd weggenomen op de Preadiniussingel is bedreigd door een nog onbekende man. De vrouw stapte naar buiten om te man te beletten de fiets weg te nemen. De man bedreigde haar met een schroevendraaier en maakte een stekende beweging. De man fietste daarop weg in de richting van het Emmaplein.

Groningen: fietser negeert aanwijzingen
Op de stoep van het Boterdiep negeerde een 51-jarige fietser uit Groningen eerst de aanwijzingen van stadswachten en wenste daarna niet te stoppen voor een politieagent. De man werd vastgepakt maar weigerde alle medewerking. Hij werd meegenomen naar het bureau waar hij uiteindelijk zijn personalia opgaf. Na verhoor en voorzien van een bon werd de man heengezonden.

Glimmen : schennispleger aangehouden
In het bosgebied bij de Hoge Hereweg in Glimmen heeft de politie donderdagmiddag een 51-jarige man uit de gemeente Borger-Odoorn aangehouden voor schennis van de eerbaarheid. De politie was gewaarschuwd door een 12-jarig meisje uit Groningen die al fietsende met de masturberende man werd geconfronteerd. Ook de dag ervoor was het meisje had het meisje de man gezien maar toen was een zoektocht van de politie niet succesvol. De aangehouden man verklaarde al zeer geruime tijd bezig te zijn met deze praktijken. Het gebied waarin hij met name actief was ligt in het bossengebied vanaf Gasselte tot Haren. De politie in Haren heeft al diverse aangiftes liggen die afkomstig zijn uit Appelbergen. De politie in Drenthe is geïnformeerd over de bekentenis van de man.

Groningen: man probeert kassa te roven
In een hotel aan het Gedempte Zuiderdiep probeerde een 25-jarige man zonder vaste woonplaats donderdagnacht een kassa mee te nemen. De man had een drankje gekocht toen hij plots over de balie sprong en de kassa wilde wegnemen. Personeelsleden en gasten konden voorkomen dat de roof doorging waarbij een 36-jarige gast van het hotel een klap tegen zijn hoofd van de overvaller kreeg. De man werd overgedragen aan de politie die hem heeft ingesloten voor nader onderzoek.

Noordlaren: auto boort zich in boom
Even voor middernacht reed donderdag een 42-jarige automobilist uit Noordlaren rechtdoor in een bocht op de Zuidlaarderweg in zijn woonplaats. De man raakte beklemd in de auto en is door de hulpverleningsdiensten voorzichtig bevrijdt uit de totaal vernielde auto. De oorzaak van het missen van de bocht is tot dusverre niet bekend geworden. De Noordlarenaar is met hoofd-, been- en heupletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: fietsers in botsing
Op de Steentilstraat werd een 17-jarige fietster uit Groningen aangereden door een 25-jarige fietsende plaatsgenoot die uit de Kleine Steentilstraat kwam. Beiden kwamen ten val en het meisje is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De man blies bij de alcoholtest een promillage van 1.25. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Haren: automobilist schept fietser
Op de Westerse Drift in Haren werd een vanuit de Emmalaan komende 81-jarige fietsende Harenaar geschept door een 49-jarige automobilist uit Haren. De bejaarde man kwam via de voorruit van de wagen op het wegdek terecht. Hij liep een hoofdwond en rugletsel op en is naar het ziekenhuis gebracht. De auto is afgesleept.

Groningen: man slaat portier
Een 36-jarige stadjer is donderdagnacht aangehouden omdat hij een portier van een horecagelegenheid aan de Grote Markt een vuistslag in het gezicht gegeven had. De man was vervelend in de kroeg en kreeg een sommatie het pand te verlaten. Bij het naar buiten gaan sloeg hij de portier. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Winschoten: dealer aangehouden
Een 19-jarige inwoner van Hoogezand is gistermiddag aangehouden voor het dealen van softdrugs uit een pand aan het Marktplein in Winschoten. Binnen trof de politie onder meer 165 gram marihuana, een zakje met paddo)s, een zakje weed van 60 gram en verpakte hash van ruim 80 gram. Deze zaken werden in beslag genomen. De man is voor nader verhoor ingesloten.

Onstwedde: lege taxibus tegen boom
Een lege taxibus, bestuurd door een 22-jarige inwoner van Musselkanaal, is gisteren laat in de middag op de Holte bij Onstwedde tegen een boom gebotst. De bestuurder liep daarbij onder meer een hoofdwond op. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De taxibus raakte tengevolge van de botsing ernstig beschadigd.

Ten Boer: auto in de sloot
Door onbekende oorzaak raakte vannacht een 48-jarige automobilist uit Woltersum met zijn auto in de sloot langs de Bouwerschapweg bij Ten Boer. De man kwam met de schrik vrij. De auto raakte daarbij flink beschadigd. Dit gold tevens voor een lantaarnpaal in de berm die werd plat gereden.

Appingedam: automobilist raakt rijbewijs kwijt
Een roekeloze automobilist die vannacht met ruim 100 km/u over de Farmsumerweg in Appingedam reed moest na aanhouding zijn rijbewijs inleveren bij de politie. De man, een 19-jarige inwoner van Appingedam, reed niet alleen op genoemde weg enorm hard, ook reed hij daarna met hoge snelheid onder meer door de Wijkstraat waar een aantal horecagelegenheden zijn en mensen op straat liepen. De man kon op de Westersingel worden staandegehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordhorn: overval cafe
Een caféhouder aan de Langestraat in Noordhorn is gisteravond omstreeks 21.30 uur overvallen door een onbekende man. De man kwam het café binnen en dreigde met twee luchtdrukpistolen. Hij eiste geld van de cafehouder die alleen in de zaak aanwezig was. Toen deze weigerde geld te geven schoot de overvaller een kogeltje af uit het luchtdrukpistool. De caféhouder werd hierdoor niet geraakt. Direct daarna verliet de overvaller die een bivakmuts droeg het café met onbekende bestemming. Er is geen duidelijk signalement voorhanden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Marum: plakker bekeurd
Een 33-jarige inwoner van Groningen is gistermiddag bekeurd nadat hij was betrapt bij het plakken van posters op het viaduct van de A7 bij Marum. Tevens was de abri bij Boerakker beplakt. De 37 posters die de man nog in zijn bezit had werden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Leens: auto in de sloot
Een 20-jarige inwoonster van Zuurdijk raakte gistermorgen met haar auto in de sloot langs de Rietemastraat in Leens. Ze raakte in de berm en na een te grote stuurcorrectie begon de auto te slippen, waarna deze op de kop in de sloot belandde. De bestuurster raakte licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...