Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe naam natuurgebied Eindhoven-Zuid: Genneper Parken

Datum nieuwsfeit: 03-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 3 november 2000, no. 86

Genneper Parken, nieuwe naam voor een vertrouwd gebied

In Eindhoven wordt hard gewerkt, maar ook volop geleefd. In Eindhoven-Zuid ligt een groot prachtig groen gebied. Het gebied wordt omsloten door de stedelijke ringweg, de Bayeuxlaan en de Prof. Holstlaan, de Aalsterweg en de A2.
Vrijdag 27 oktober jl. heeft Mevr. M. Lindhout-Das, wethouder sociale en economische zaken de nieuwe naam van het gebied officieel onthuld. Het gebied heet voortaan Genneper Parken.

Veel Eindhovenaren kennen het gebied, sommigen ook niet. En degenen die het kennen, kennen het vaak maar gedeeltelijk. Centraal in het gebied liggen Zwemparadijs de Tongelreep en het IJssportcentrum Eindhoven. Ten zuiden hiervan bevinden zich diverse sportaccommodaties waar je kunt hockeyen, tennissen, handballen, voetballen en golfen. Hier liggen ook het Indoor-Sportcentrum Eindhoven en het voetbalstadion Jan Louwers. Beiden hebben regelmatig evenementen op topniveau. Voor het hele gebied is natuur erg belangrijk , iets wat aan de noordkant van het gebied treffend tot uitdrukking wordt gebracht. Hier vormen het Milieu Educatie Centrum, het heempark Frater Simon Deltour en de natuur zélf samen met de nog in te richten ecologische boerderij één groot ecomuseum dat uniek is in Nederland. Op een steenworp afstand ligt het Prehistorisch Openluchtmuseum. Daar kunnen de bezoekers daadwerkelijk kennis maken met het leven van onze voorouders; in 2001 wordt het museum uitgebreid met een middeleeuws dorp. Vanaf dit punt is het slechts 10 minuten lopen naar het heden: het moderne stadscentrum van Eindhoven met onder meer het Van Abbemuseum. Naast de genoemde accommodaties liggen er ook nog een groot aantal andere attracties.

De Gemeente Eindhoven is er veel aan gelegen om het gebied te behouden en de onderlinge samenhang te versterken, zonder dat het natuurlijke karakter wordt aangetast. Wat het gebied zo bijzonder maakt is het samenspel van sport, recreatie, cultuur, natuur én educatie. De bezoekers kunnen hieruit zelf hun eigen recreatieve keuzemenu samenstellen. Zo kan hij 's ochtends de prehistorie betreden, 's middags een verfrissende duik nemen in het zwembad en de dag afsluiten met bijvoorbeeld een alternatieve elfstedentocht of een bezoek aan een topsportevenement. Voor inlichtingen kunt u bellen met: 040-238 11 11 of kijken op: www.genneperparken.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie