Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gelijkwaardigheid arbeidsmigranten bij Migrantenweek 2000

Datum nieuwsfeit: 03-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
LBR-bericht

Migrantenweek 2000: Gelijkwaardigheid arbeidsmigranten

Elk jaar, in de eerste helft van november, organiseert de Raad van Kerken in Nederland de Migrantenweek. Met de Migrantenweek ondersteunt de Raad van Kerken groepen en organisaties binnen en buiten de kerken die zich inspannen voor menselijke en gelijkwaardige levensomstandigheden voor migranten.

De Migrantenweek 2000 vraagt aandacht voor de Internationale Conventie over Arbeidsmigranten. Dit verdrag legt de basisrechten van arbeidsmigranten en hun gezinsleden vast. Nederland en andere landen van de Europese Unie hebben dit verdrag van de Verenigde Naties wel ondertekend, maar aarzelen het van toepassing te verklaren voor het eigen land. Ook de migrantenkerken, verenigd in Samen Kerk in Nederland (SKIN), vragen aandacht voor de rechten van arbeidsmigranten.

De Raad hanteert daarbij het volgende motto: Het is tijd voor bezinning over mondiale migratie. Het is hoog tijd om ter zake te komen, om werk te maken van de gelijkwaardigheid van alle mensen! Daarom zeggen we: Gelijkwaardigheid: kom ter zake! De Raad roept op tot actie en verspreidt onder meer actiekaarten gericht aan politieke partijen.

In de Migrantenweek brochure is informatie opgenomen over de Conventie en materiaal om tijdens de Migrantenweek te bespreken. Er staan tevens suggesties in hoe u eraan kunt bijdragen dat de Conventie werkelijkheid wordt.

Kijk voor meer informatie op de website van het LBR:www.lbr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie