Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Risico's plan beëindiging goodwill-betalingen te hoog

Datum nieuwsfeit: 03-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Risico's plan beëindiging goodwill-betalingen medisch specialisten te hoog

Orde van Medisch Specialisten-bericht van 3 november 2000

Het bestuur van de Orde van Medisch Specialisten heeft gisteravond tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) het plan voor beëindiging van goodwill-betalingen bij praktijkoverdracht van de agenda gehaald. Aanleiding hiervoor was de pas gisteren beschikbaar gekomen uitkomst van een risicoanalyse van het plan door bureau Ortec, dat dergelijke analyses ook uitvoert voor onder meer pensioenfondsen. Uit die risicoanalyse is nu gebleken, dat er een kans bestaat van 20% dat het op te richten goodwillfonds uiteindelijk met een tekort sluit. Het bestuur van de Orde acht dit risico te groot en besloot daarom het huidige plan terug te nemen. De ALV stemde hiermee in.

Centraal in het plan staat een lening van f 1,5 miljard waarmee een tijdelijk fonds wordt gevormd. Dit bedrag wordt aangevuld met het beleggingsrendement op aandelen, bijdragen van VWS en van instromende medisch specialisten in ziekenhuismaatschappen. Uit eerdere berekeningen was gebleken dat deze aanpak het gewenste financiële resultaat op kon leveren, namelijk betaling van goodwill aan uittredende rechthebbende medisch specialisten, betaling van rente en terugbetaling van het geleende bedrag. Het enige nieuwe feit is nu, dat het berekende risico dat het goodwillfonds uiteindelijk met een tekort sluit, naar het oordeel van het bestuur van de Orde op een onacceptabel hoog niveau ligt: 20%. De oorzaak hiervan ligt in de kans op sterk fluctuerende beleggingsopbrengsten.

Het bestuur van de Orde zal op korte termijn overleggen met de minister van VWS over de hierdoor ontstane situatie. Duidelijk is in ieder geval dat dit in zijn opzet haalbare plan in deze vorm te veel risico met zich meebrengt. Het bestuur van de Orde zal uitzoeken met welke eventuele aanpassingen in de financiering van het plan, het risico tot aanvaardbare proporties kan worden teruggebracht. Het Bestuur van de Orde zal zich inspannen om haar toezegging aan de ledenvergadering na te komen om een haalbaar plan voor de beëindiging van de goodwillbetalingen voor te leggen.

Ga naar : Nieuwspagina van de Orde van Medisch Specialisten Volgend artikel : Minister Borst installeert stuurgroep DBC 2003

© copyright ORDE 2000 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie