Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DHVTimes, internationaal tijdschrift DHV Groep november


DHVTimes; tijdschrift voor onze relaties

DHVTimes is een internationaal tijdschrift van de DHV Groep. Het informeert de relaties van DHV over de activiteiten waarbij DHV wereldwijd betrokken is. DHVTimes verschijnt driemaal per jaar in een Nederlandse, Engelse en Portugese editie.

In de laatste editie van DHVTimes (november 2000/3) treft u de volgende artikelen aan:

Kansen en risico's bij PPS
Inleiding door Hans Huis in 't Veld, voorzitter Raad van Bestuur.

Europese semiconductor-industrie sluit de waterketen DHV ontwikkelde een programmavoorstel met als doel de waterkringloop in de semiconductor-industrie te sluiten, het water weer op te werken tot ultrapuur proceswater en de afgevangen metalen te hergebruiken. Info: DHV AIB, Johan Douwes

Succesvolle aanpak van files in Zuid-Afrika
In de corridor Johannesburg-Pretoria zijn er dagelijks ernstige verkeersopstoppingen. Via publiek-private samenwerking in de vorm van Build, Operate, Train & Transfer (BOTT)-contracten wordt getracht de problemen het hoofd te bieden.
Info: Stewart Scott, Joep Coopmans

Nieuwe impuls detailhandel Amsterdam Nieuw-West In het kader van de stedelijke vernieuwing overleggen stadsdeelbestuurders en gemeente Amsterdam hoe de economische potentie van Nieuw-West beter benut kan worden. De ontwikkeling van één stedelijk subcentrum met een grote diversiteit aan winkels, horeca, recreatie, sport en cultuur is daarbij een belangrijke optie.
Info: DHV REA, Jan Pernot

Russisch drinkwater krijgt prijskaartje
Tijdens het communistische regime betaalden Russen slechts een schijntje voor hun drinkwater. Nu Rusland overgaat op een markteconomie, krijgt ook water een prijs.
Info: DHV Consultants, Rob Trietsch

Egyptische watergebruikers krijgen stem
Via Local Water Boards krijgen boeren een luidere stem in het waterbeheer. Het concept is beproefd in Fayoum. Water wordt schaarser in Egypte. De bevolking groeit, het industrieel watergebruik neemt toe en de landbouw slokt nog altijd 85 procent van het water op. Info: DHV Consultants, Mees van Krimpen

Membraantechnologie: een kwaliteitsbehandeling
Een zuiveringsinstallatie die huishoudelijk afvalwater omzet in kristalhelder water? Het is allang geen utopie meer met membraanbioreactoren. Membraanfiltratie is niet langer te beschouwen als de dure zuiveringstechniek voor speciale afvalstromen. Het wordt een haalbare techniek om 'gewoon' afvalwater een uitstekende behandeling te geven.
Info: DHV Water, Helle van der Roest

Lelystad maakt een draai naar het water
Water is tegenwoordig een hooggewaardeerd element van de leefomgeving. Bij projecten in en aan het water komt het daarom aan op nieuwe kwaliteiten.
Info: DHV Milieu en Infrastructuur, Ben Reeskamp

Eerst berging dan bemaling
"Om overstromingen en andere wateroverlast te voorkomen, moet water meer ruimte krijgen." Dat concludeert Hoogheemraad Johan van der Burg van het Hoogheemraadschap van Delfland. Info: DHV Water, Jan Wisse

Mooi maar kwetsbaar
De Zwarte Zee verandert in rap tempo in een dode zee. Door de turbulente politieke en economische veranderingen in de regio komt een herstelprogramma slechts moeizaam van de grond. "Als er nu niets gebeurt, redt dit ecosysteem het niet." Gevraagd: visie, tijd en veel geld.
Info: ICWS, Jan Dogterom

Heeft u een suggestie voor een volgend nummer, mail dan de eindredacteur.

Wilt u een adreswijziging doorgeven? Mail ons dan uw oude en nieuwe adres.

© DHV

www.dhv.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie