Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oratie KU Nijmegen: Engelse Taalkunde

Datum nieuwsfeit: 03-11-2000
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Nijmegen Hieronder vindt u een aankondiging van een oratie die in de eerste helft van november plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

Vrij 03-11-2000 Oratie door hoogleraar Engelse Taalkunde

15:45 uur Mw. prof. dr. A.M.C. van Kemenade (Letteren)

Titel rede: Ontkenning ontkend


Met ingang van 1 november 1999 is mw. dr. A.M.C. van Kemenade benoemd tot hoogleraar Engelse Taalkunde aan de Faculteit der Letteren van de KUN. Dr. Van Kemenade (Utrech) heeft een ruime staat van dienst binnen het taalkundig vakgebied. In haar onderzoek, publicaties en voordrachten komen diverse taalkundespecialisaties aan bod. Daarnaast vervulde zij een groot aantal adviserende en bestuurlijke functies. Zo is zij een veelgevraagd beoordelaar bij internationale vaktijdschriften, uitgevers en onderzoeksinstanties en was zij jarenlang actief in het bestuur van de Nederlandse Algemene Vereniging voor Taal-wetenschap. Mw. Van Kemenade was van 1980 tot 1985 als wetenschappelijk medewerkster verbonden aan het Engels Instituut van de Universiteit Utrecht, waar zij de historische taalkunde bestudeerde en de geschiedenis van het Engelse naamvalssysteem (NWO-project). Vervolgens doceerde ze een jaar filologie bij de vakgroep Engels van de Rijksuniversiteit Leiden. Sinds 1986 is zij universitair docent taalkunde en filologie van het Engels aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie