Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opzet Nederlandse Voedsel Autoriteit goedgekeurd

Datum nieuwsfeit: 03-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ministerraad stemt in met projectaanpak nederlandse voedselautoriteit

Dit persbericht, nummer 31, is vrijdag 3 november 2000 na afloop van de ministerraad uitgegeven door de Rijksvoorlichtingsdienst

De ministerraad heeft ingestemd met de interdepartementale projectaanpak voor het opzetten van een Nederlandse Voedsel Autoriteit. Er zal één centrale structuur voor de voedselveiligheid worden opgezet. Deze autoriteit zal de regie voeren over de publieke taken ten aanzien van onderzoek, toezicht en communicatie op het gebied van voedselveiligheid. Op dit moment zijn deze taken verdeeld over de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Een centrale projectorganisatie zal onder regie van de beide ministeries voorstellen doen voor de noodzakelijke investeringen en financiering om de Voedselautoriteit nog binnen deze kabinetsperiode te realiseren. De op de begroting van LNV beschikbare middelen voor voedselveiligheid kunnen in eerste aanleg voor de dekking van de projectkosten worden aangesproken.

Het kabinet vindt in het licht van de Europese ontwikkelingen een snelle en ingrijpende modernisering van de organisatie van de voedselveiligheid noodzakelijk. Zo zal er naast het opzetten van de Voedselautoriteit ook een traject van start gaan om de Nederlandse wet- en regelgeving te doen aansluiten bij de Europese aanpak. Hierbij wordt gestreefd naar een eenduidig wettelijk kader, een uniforme benadering en een helder onderscheid tussen publieke en private taken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie