Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlichtingsdag Erasmus voor studenten in spe

Datum nieuwsfeit: 04-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

4 november 2000

Najaarsdag, zaterdag 4 november 2000

Voorlichtingsdag voor studenten in spe

Zaterdag 4 november 2000 organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam de Najaarsdag: een van de twee jaarlijkse voorlichtingsdagen die plaatsvinden op het universiteitsterrein Woudestein aan de Burgemeester Oudlaan in Rotterdam. Leerlingen van het vwo, hun ouders, begeleiders en hbo-gediplomeerden krijgen tussen van 10.00 uur tot 14.15 uur informatie over studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook schooldecanen zijn van harte welkom. De voorlichtingsactiviteiten worden gehouden in de faculteitsgebouwen C, L en M op het complex Woudestein.

Inhoud programma

Alle opleidingen van de Erasmus Universiteit Rotterdam bieden vanaf 10.00 uur een informatief programma. Geïnteresseerde vwo-leerlingen wonen met hun ouders of begeleiders algemene inleidingen van een opleiding bij en/of volgen zogeheten verdiepende programmas: proefcolleges, workshops, vragenuurtjes, et cetera. Leerlingen die nog niet weten wat studeren inhoudt, kunnen het onderdeel Wat is studeren? volgen. Hierbij komen ook de verschillen tussen studeren aan een hogeschool en een universiteit aan bod en krijgt de opbouw van een universitaire opleiding nadere uitleg.

Studentendecanen verzorgen vanaf 11.30 uur een speciaal ouderprogramma, waarbij ze ingaan op financiën, huisvesting, studiebegeleiding en -voortgang. Daarnaast staan er informatiestands in de faculteitsgebouwen C, L en M waar studenten, studieadviseurs, docenten en studentenorganisaties aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Tussen 10.00 en 12.00 uur organiseren studenten rondleidingen over de campus. Aanmelden voor een rondleiding vindt plaats bij de balie in de Collegezalenhal (gebouw C).

Aanmelden en informatie

Belangstellenden kunnen voor aanmelden of meer informatie contact opnemen met het Studenten Informatiecentrum, tel. 010 - 408 1137, of per e-mail (sic@oos.eur.nl).
Ook op de scholierenpaginas van de website www.eur.nl/scholieren is alle informatie over de Najaarsdag op te vragen.

Noot voor de pers:
Voorlichtingsdag 4 november 2000, van 10.00 uur tot 14.15 uur Plaats: Woudestein
Info: bij het Studenten Informatiecentrum, mevrouw Tilly Schildt-Houben, telefoon (010) 408 1137, e-mail (sic@oos.eur.nl) of bij de afdeling Interne en Externe Betrekkingen, Marcel Latupeirissa, telefoon (010) 408 1777, e-mail (ieb@daz.eur.nl)

(INLINE]

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie