Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Presentatie jeugdboek Erik van Oss en Paula Gerritsen

Datum nieuwsfeit: 04-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Openbare Bibliotheek Oss

Home | Persberichten

26 oktober 2000

Jeugdschrijver Erik van Oss en illustrator Paula Gerritsen presenteren nieuwste boek in Bibliotheek Oss

De schrijver Erik van Os en illustrator Paula Gerritsen presenteren op zaterdag 4 november hun nieuwste boek Wat goed van Saar! De presentatie door middel van tekst, muziek en tekeningen vindt plaats op de jeugdafdeling van de Bibliotheek Oss om 1130 en om 12.30 uur. Met name ouders met jonge kinderen zijn van harte welkom tijdens deze bijeenkomst. De toegang is gratis. Wat goed van Saar! is een deeltje uit een nieuwe reeks boeken van uitgeverij Kimio. Nieuw is de combinatie van voorleesverhaal met veel plaatjes. Immers, de samenstelling van weinig plaatjes en veel tekst vraagt van peuters en jonge kleuters nog te veel van hun voorstellingsvermogen. Dat voorstellingsvermogen wordt op 4 november op een heerlijke manier geprikkeld luisteren naar liedjes uit het boek, kijken naar tekeningen en meeleven met een verhaal is een prima combinatie. Boekhandel Derijks is aanwezig met dit boek en andere delen uit de serie. Het ligt in de bedoeling per kalenderjaar 4 deeltjes op de markt te brengen.

Erik van Os Erik van Os (1963) schrijft samen met Elle van Lieshout (1963) . De ideeën voor hun boeken vinden ze overal in de supermarkt, in de tuin of aan zee. Erik van Os wilde vroeger profvoetballer of missionaris worden. Uiteindelijk ging hij o.a. werken als kleuterleider en brugwachter. Nu is hij schrijver en werkt hij bij Okki. Elle van Lieshout wilde vroeger al schrijfster worden maar net zo lief kunstschilder, dokter, tuinman, minister en moeder. Schrijfster en moeder zijn tot nog toe gelukt. Eerder studeerde zij pedagogiek, gaf Nederlands aan vluchtelingen en werkte zij als kok in een vegetarisch restaurant. Elle en Erik hebben samen een dochter, een zoon, een huis, een boom en een beest......

Paula Gerritsen Paula was las kind al gek op tekenen. Ze had een oom in Brabant en hij was tekenaar. Ze deden altijd een tekenspelletje. Dat maakte grote indruk op haar. Lange tijd daarna verdween het tekenen uit haar leven. Puberjaren werden opgevolgd door een periode van allerlei studies en baantjes. Van 1981 tot 1996 werkte ze in de kinderpsychologie en verdiept zich in de kinderziel door middel van psychologische tests en observatie. Ondertussen pakt ze op 33-jarige leeftijd het potlood weer op. Omdat ze geen onderwerpen kan verzinnen maakt ze tekeningen bij columns. De uitgever is enthousiast en zo worden het aantal opdrachtgevers steeds groter. Eind 1997 leert ze het schrijversduo Elle van Lieshout en Erik van Os kennen. Zij vinden elkaars werk erg leuk wat resulteert in het illustreren van haar eerste kinderboek. Er volgen er meer, waaronder nu het boekje 'Wat goed van Saar!'

Voorafgaand aan de presentatie is op de jeugdafdeling van de Osse bibliotheek een kleine tentoonstelling te bekijken van deze serie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie