Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Netelenbos begrijpt stap ANWB niet

Datum nieuwsfeit: 04-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

MIN VenW: PERSBERICHT ONDERZOEK ANWB

MINISTER NETELENBOS BEGRIJPT STAP ANWB NIET

Minister Netelenbos heeft vanochtend met verbazing kennis genomen van de stap van de ANWB om de medewerking te staken aan een gemeenschappelijk onderzoek naar de verhoudingen tussen Verkeer en Waterstaat en ANWB. Onbegrip is er over de reden van deze stap. Hoofdirecteur Van Woerkom heeft immers zelf begin vorige maand zijn handtekening gezet onder de onderzoeksopdracht. Na commotie in de media afgelopen woensdag, waarbij er ten onrechte een koppeling werd gesuggereerd tussen de opstelling van de ANWB inzake het spitstarief en dit onderzoek, heeft het ministerie besloten de onderzoeksopdracht naar de Tweede Kamer te sturen. Hierover is met de heer Van Woerkom vooraf overleg gevoerd.

Reden voor het onderzoek is de noodzaak om, net als in vele andere sectoren, de contractrelatie tussen Rijksoverheid en ANWB te moderniseren. In het kader van de martkwerking, de Europese regelgeving en het financieel bestel conform richtlijnen van de Rekenkamer moet transparantie gaan gelden voor deze verhouding, zeker omdat de Rijksoverheid jaarlijks circa 25 miljoen gulden betaalt aan de ANWB voor beheer en onderhoud van verkeersborden langs de Rijkswegen. De ANWB besteedt namens Verkeer en Waterstaat daarnaast de productie van nieuwe verkeersborden aan. De vraag is of dit past in de gewenste moderne verhouding tussen overheid en markt. De deskundigheid van de ANWB met betrekking tot de bewegwijzering staat daarbij overigens op geen enkele wijze ter discussie.

Minister Netelenbos vindt het jammer dat de ANWB zich nu terugtrekt, te meer omdat er over de aanpak tot dusver overeenstemming was met de ANWB. Alleen het feit dat de onderzoeksopdracht naar de Tweede Kamer is gestuurd, kan toch geen reden zijn om dan vervolgens met het onderzoek te breken.

Robert Wester 06 2070 5893

04 nov 00 12:11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie