Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 04-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zaterdagmorgen 4 november 2000
11:54 zaterdag 4 november 2000

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Scooter door etalageruit

GIETEN Gisteravond stond een 16-jarige inwoonster van Spijkerboor met haar bromscooter voor een winkel aan de Stationsstraat. Zij wilde voor de winkel keren en gaf gas. Het gas bleef echter hangen en voordat ze kon reageren, vloog ze met brommer en al door de etalageruit van de bakker. Schrik alom, maar gelukkig geen gewonden.


* Fietser tegen auto

ZUIDLAREN Gistermiddag is een 54-jarige inwoner van Zuidlaren, zwaar gewond geraakt bij een aanrijding op de Laarweg. De man fietste over de Laarweg en bij hem op de fiets zat een kleinkind van hem. Vermoedelijk door even niet goed op te letten, kwam hij op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een tegemoetkomende auto. De man belandde met het hoofd tegen een raamstijl van de auto. Hij is met zwaar hoofdletsel overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen. Het kind (leeftijd niet bekend) kwam met de schrik vrij.


* Onder invloed

NIEUW ANNERVEEN Afgelopen nacht werd op de Hunzeweg een 52-jarige bestuurder uit Nieuw Annerveen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij had teveel gedronken en bleek een alcoholpromillage te hebben van ongeveer 0.6 promille. De man is verhoord en snelrecht werd toegepast.


* Diefstal bromfiets

ASSEN Gisteravond laat werd door een 16-jarige inwoner van Gieten, aangifte gedaan van diefstal van zijn bromscooter. Hij had de scooter rond 21.00 uur geparkeerd onder een carport aan het Wolvenveen. Toen hij omstreeks 23.15 uur naar huis wilde, bleek zijn bromscooter gestolen te zijn. In zijn afgesloten scooter zat ook zijn helm. De schade wordt geschat op ruim 6.000,-- gulden.


* Inbraken in autos

HOOGEVEEN Aan de Vredenluststraat is afgelopen nacht een auto opengebroken. De dader(s) zijn aan de haal gegaan met de hoedenplank. In de hoedenplank zaten geluidsboxen. Schade is nog niet bekend. Aan de Fabrieksweg werd afgelopen nacht ook een auto opengebroken. De daders forceerden een portier. De radio / cd-speler, een doppenset en een hydrolische krik werden uit de auto gestolen.

ASSEN Aan de Torenlaan, de Zuidhaege en de Poststraat werden respectievelijk gistermiddag en gisteravond autos opengebroken. Om in de autos te komen waren ruiten ingeslagen. Geluidsapparatuur was de buit van het dievengilde

EMMEN Tussen gistermiddag en hedenmorgen zijn er in Emmen aan de Sterrenkamp en de Zweelerbrink autos opengebroken. Bij de auto aan de Sterrenkamp konden de daders de radio niet uit het dashboard krijgen, waardoor de radio geheel vernield werd. De schade wordt geschat op ruim 1.000,-- gulden. Bij de auto aan de Zweelerbrink werd een ruit vernield. Ook was de auto van zijn plaats geduwd en zat er een grote deuk aan de rechterzijde in de auto. De buit was een oranje zwaailamp.


* Inbraak woning

EMMEN Afgelopen nacht reed een auto vanaf de Warmeerweg de Weerdingestraat op en schoot daarbij rechtdoor, een jonge boom platrijdend. De bestuurder was niet bij de auto aanwezig. Uit het onderzoek bleek dat de auto thuis hoorde aan het Gratemaplein. Hier bleek dat de voordeur van de woning van de tenaamstelling, open stond. Nadat de bewoners waren wakker gemaakt, ontdekten zij dat er jassen van de kapstok waren verdwenen, met daarin autosleutels en dat ook de auto was gestolen. In hun auto werden twee jassen teruggevonden. Vermist worden nog twee jassen met daarin 2 rijbewijzen, een kentekenbewijs, een bankpas en een paar sleutels. Van de dader ontbreekt ieder spoor.


* Winkeldiefstal

HOOGEVEEN Gistermiddag werd bij een winkel aan de Hoofdstraat ontdekt dat een man een paar schoenen, ter warde van f 99,-- stal. De man werd overgedragen aan de politie. Na verhoor mocht de man, een 30-jarige inwoner van Hoogeveen, zonder nieuwe schoenen, maar met een boete van f 125,--, het bureau verlaten.


* Brandje in leegstaand pand

HOOGEVEEN Gisteravond werd er een brandje ontdekt in een leegstaand pand aan de Emmastraat. De brandweer was de beginnende brand snel meester. De woningbouwstichting heeft later het pand dicht gespijkerd. De brand is vermoedelijk het werk van baldadige jeugd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie