Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jonge bommenmaker aangehouden in Maartensdijk

Datum nieuwsfeit: 04-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 12.45 uur
Jonge bommenmaker aangehouden

MAARTENSDIJK De politie heeft vrijdag een 15-jarige jongen uit Hilversum aangehouden nadat deze eerder deze week twee bommen had gemaakt en geplaatst in een school in Maartensdijk.

Tijdens het spreekuur van de wijkagent op de school kwam hem ter ore dat er afgelopen dinsdag een zelfgemaakte vuurwerkbom op de toilet was aangetroffen. Toen een leerling de doos waar de bom inzat onderzocht, ging de bom gedeeltelijk af. Gelukkig raakte de leerling niet gewond.

Toen de wijkagent samen met de onderdirecteur de toiletten onderzocht, vonden zij weer een verdacht pakketje. Toen de onderdirecteur het pakje oppakte, ging vrijwel direct daarna de bom af. Doordat de onderdirecteur het pakje snel weggooide, bleven hij en de wijkagent ongedeerd.

Hierop werd in overleg met de recherche van de politie Binnensticht besloten om alle kluisjes en schooltassen van alle leerlingen te onderzoeken op de aanwezigheid van vuurwerkbommen of materiaal om deze te maken. Omdat de mogelijkheid van meer bommen aanwezig was, werden in totaal zon 20 politiemensen ingezet.
In samenwerking met de directie van de school werd alle leerlingen uitgelegd wat de bedoeling was en ook werd de mogelijkheid geboden anonieme tips te geven.

Via twee anonieme tips kon de politie uiteindelijk de dader achterhalen. Vervolgens werd de 15-jarige jongen thuis aangehouden. Op zijn kamer werden diverse materialen voor het maken van vuurwerkbommen aangetroffen. De jongen heeft inmiddels bekend. Hij zit nog vast op het politiebureau.

Letsel door eigen wapen

BILTHOVEN Op de Jan Steenlaan is vrijdagnacht rond half een, een 16-jarige jongen uit Bilthoven gewond geraakt nadat hij zich met zijn eigen mes in de vingers sneed.

De jongen was vorige week met meerdere personen uit geweest in een horecagelegenheid in de buurt, toen hij het aan de stok had gekregen met een jongen. Vrijdagavond kwam hij deze jongen weer tegen en werd een en ander, mede door invloed van veel drank, weer opgerakeld. De 16-jarige haalde een mes tevoorschijn en deed alsof hij hiermee wilde steken. Doordat hij behoorlijk onder invloed van alcohol was, maakte hij wat vreemde bewegingen en sneed zichzelf in zijn hand.

De politie heeft de jongen overgebracht naar het Lorentzziekenhuis om zijn vingers te laten hechten. Zijn ouders zijn in kennis gesteld en het mes is in beslag genomen.

Diverse snelheidscontroles

MAARTENSDIJK De politie heeft vrijdag weer gecontroleerd op snelheid op de Kon. Wilhelminaweg en op de Tolakkerweg. Op eerste genoemde weg werd tussen 19.20 uur en 21.30 uur de snelheid van 504 autos gemeten. Hiervan reden er 91 harder dan de toegestane 50 km per uur. Een overtreder reed 93 km per uur. De omwonenden reageerden erg positief op de controle. Op de Tolakkerweg werden s middags 998 autos gemeten. Hiervan reden er 129 te hard.

Een automobilist overschreed met 74 km de maximum toegestane snelheid van 50 km per uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie