Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 04-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 4-11-2000 Persberichten politie Limburg Zuid
zaterdag 4 november 2000 (JvK)

Maastricht, inbraak woning

In de loop van vrijdagavond werd ingebroken in een woning aan de Stategaard in de wijk Eyldergaard. De daders betraden de woning door de achterdeur open te breken. De gehele woning werd vervolgens doorzocht. Uit de woning werd een grootbeeld televisie gestolen.

Eijsden, auto in brand

Zaterdagnacht omstreeks 00.45 uur hebben onbekende een aan de Beezpool geparkeerde personenauto opzettelijk in brand gestoken. De dader(s) gebruikte(n) daarbij een doos oud papier welke op het trottoir klaar stond voor de papierophaaldienst. Deze doos werd onder de geparkeerde auto geschoven en vervolgens in brand gestoken. Het gevolg was dat de auto grote brandschade opliep. De brandweer van Eijsden zorgden ervoor dat het vuur werd geblust.

Maastricht, winkeldief

Een 26-jarige man uit Gulpen werd vrijdagmiddag betrapt bij het stelen van kleding ter waarde van ruim 300 gulden uit een warenhuis aan de Grote Staat. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De dief kreeg een proces-bverbaal en zal zich voor de rechter moeten verantwwoorden voor zijn daad. Het warenhuis legde de man een winkelverbod van 1 jaar op.

Maastricht, tas losgerukt

Een 41-jarige inwoonster van Maastricht werd vrijdagmiddag toen ze over de Helmstraat fietste door twee onbekend gebleven jongens op een bromfiets van haar handtas beroofd. In het voorbijrijden gristte de duopassagier de tas van de schouder. Daarbij werd zo hard aan de tas getrokken dat het slachtoffer op de grond viel en diverse schaafwonden opliep. De daders konden ontkomen.

Maastricht, snorders raken auto kwijt

De politie van Maastricht heeft vrijdagavond en nacht samen met de Rijks Verkeers Inspectie (RVI) een controle gehouden op illegale taxi-s, de zogenaamde snorders. De controle werd ingesteld naar aanleiding van klachten van onder meer reguliere taxi-ondernemingen die in Maastricht taxi-s hebben rijden.
Omstreeks 01.15 uur werd gezien hoe een snorder passagiers oppikte op de Markt en daarmee naar Limmel reed. De chauffeur, een 48-jarige inwoner van Berg en Terblijt werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau war proces-verbaal werd opgemaakt en diens auto in beslag werd genomen. Datzelfde gebeurde met een 27-jarige inwoner van Maastricht die omstreeks 02.55 uur klanten oppikte in de Gubbelstraat. Ook hij kreeg een proces-verbaal en raakte zijn auto kwijt. De controles ter opsporing van illegale taxi-s worden in de toekomst herhaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie