Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PVDA bespreekt nota over veiligheid in het ROC te Utrecht

Datum nieuwsfeit: 04-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Sociale samenhang. Integratie. Gedeelde verantwoordelijkheid. Sleutels waardoor volgens de PvdA veiligheid in Nederland vergroot kan worden. De PvdA ziet dat veiligheid ongelijk verdeeld is over de bevolking. Mensen in de armere buurten voelen zich niet alleen onveiliger, ze zijn het ook.

In de PvdA nota 'Veiligheid Verkend' geeft de PvdA haar visie op veiligheid. De Tweede Kamerfractie en het Kenniscentrum Binnenland & Justitie willen deze nota graag met u bespreken op 4 november in Utrecht.

Zaterdag 4 november 2000
ROC Utrecht
Amerikalaan 109, Utrecht

Programma
10.00 - 10.25 uur inloop en koffie
10.25 - 10.30 uur opening door dagvoorzitter Ella Kalsbeek 10.35 - 10.45 uur toespraak Ad Melkert
10.45 - 11.00 uur 'Veiligheid kent geen tijd', een video 11.00 - 12.30 uur 6 workshops
12.30 - 13.15 uur lunch
13.15 - 14.00 uur Eerste deel van discussie over uitkomsten workshops.

Gespreksleider is Rein Zunderdorp. Met minister Klaas de Vries, kamerlid Ella Kalsbeek, burgemeester Annie Brouwer, criminologe Josine Junger-Tas, Jan Kloppenburg (St. Kappen Nou), burgemeester James van Lidt de Jeude, Ted van der Valk (St. Reclassering Nederland) en hoofdcommissaris Peter Vogelzang.

14.00 - 14.15 uur Veiligheid kent geen tijd
14.15 - 15.00 uur Tweede deel van discussie over uitkomsten workshops 15.00 uur dagsluiting door Ella Kalsbeek

Workshops

Jongeren in de knel
Over het voorkomen van het uit de hand lopen van problemen bij jongeren. Welke rol is weggelegd voor consultatiebureaus het onderwijs en de jeugdzorg? Met Wouter Gortzak, Khadija Arib, Ton Quandt en Josine Junger-Tas.

(Ex-) delinquenten
Hoe krijgen delinquenten na hun gevangenisstraf weer kansen om als volwaardig burger deel te nemen aan het maatschappelijk leven? Met Martin Zijlstra, Jeroen Dijsselbloem, Leo Jansen en Ted van der Valk.

Drugsbeleid
Over de tegenstellingen en dilemma's van het Nederlands drugsbeleid. Met Thanasis Apostolou, Staf Depla, Jaap van der Stel en Johan Stekelenburg.

Slachtofferhulp
Over de vaak ontbrekende cliëntgerichte benadering van slachtoffers. Met Lucy Kortram, Arie Kuijper, Rob Kruzdlo en Frans de Ruiter.

Capaciteit van RM en OM
Over de knelpunten in de strafrechtketen. Met Gerritjan van Oven en Jouke v.d. Berg-Otten.

Veiligheidsbeleid en politie
Over toezicht, recherche en bestrijding van de georganiseerde criminaliteit. Hoe gaat het een niet ten kosten van het ander? Met Peter van Heemst en Lotte Brente.

U kunt zich aanmelden door bijgaande antwoordkaart in te sturen. U moet zich vooraf inschrijven voor de workshops. Toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie