Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijftig mensen door Milieudefensie opgeleid tot dijfgraaf

Datum nieuwsfeit: 04-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Milieudefensie

Persbericht

Dijkgraven oefenen bouw Dijk tegen klimaatverandering

Amsterdam, 2 november 2000 --- Zo'n vijftig mensen worden zaterdag 4 november door Milieudefensie opgeleid tot dijkgraaf. Op het strand van Wijk aan Zee bouwen ze een oefendijk. Deze ervaring brengen ze op 18 november over op duizenden dijkbouwers. Op die dag organiseert Milieudefensie bij de klimaatconferentie in het Haagse Congrescentrum de bouw van de Dijk. De ruim 400 meter lange Dijk wordt anderhalve meter hoog en bestaat uit ruim 50.000 zandzakken. De Dijk is het symbool van de strijd tegen klimaatverandering en de stijgende zeespiegel.

Van 13 tot 22 november vergaderen 180 landen over klimaatverandering, op de grootste conferentie ooit in Nederland gehouden. De top moet tot harde afspraken leiden over hoe landen hun CO2-uitstoot omlaag gaan brengen. Mensen uit de hele wereld willen dat klimaatverandering stopt, daarom organiseert Milieudefensie samen met haar internationale zusterorganisaties de bouw van de Dijk. Duizenden vrijwilligers uit binnen- en buitenland zullen meebouwen, evenals organisaties als het Rode Kruis en het Wereld Natuur Fonds. De Dijk wordt bij de ingang van het Congresgebouw gelegd.

Getuigen van klimaatverandering Onderdeel van de Dijk-oefendag is een optreden van de Indiase theatergroep Natya Chetana. Deze theatergroep was in november 1999 getuige van de supercycloon in Orissa, India die aan meer dan 20.000 mensen het leven kostte. Zij vertellen de dijkgraven daar zaterdag meer over. Vanaf 10 november komen getuigen van klimaatrampen uit Canada, Honduras en Duitsland naar Nederland. Ze helpen mee met de bouwen van de Dijk en vertellen over de gevolgen die een klimaatramp heeft op het dagelijks leven van mensen.

U bent welkom om (onderdelen van) de oefendag bij te wonen. Directeur Wijnand Duyvendak geeft toelichting op de klimaatactiviteiten van Milieudefensie.

Programma zaterdag 4 november, Wijk aan Zee 13.00 Start instructiedag dijkgraven in Café de Zon, Voorstraat 54, Wijk aan Zee.
13.15 Uitleg over de klimaatconferentie en het waarom van de Dijk.
13.30 Technische instructies bouw Dijk met tekeningen en foto's.
14.00 Oefening dijkbouw op het strand Wijk aan Zee. Oefenlocatie bij Strandopgang voorbij Hotel Sonnevanck, R. Aertsweg 2. 15.25 Terug naar Café de Zon. 15.30 Vertelling over klimaatramp en optreden door Indiase theatergroep Natya Chetana. 16.00 Evaluatie
16.30 Einde

Voor meer informatie:
Persvoorlichting Milieudefensie: 020 5507 333. Op locatie zaterdag, Eugène van Haaren: 06 29 593 873


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie