Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoogervorst opent online reïntegratieplatform WAOBANK.NL

Datum nieuwsfeit: 04-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ADD IS MULTIPLY BV

Hoogervorst opent online reïntegratieplatform WAOBANK.NL

Staatssecretaris Hoogervorst opent online reïntegratieplatform WAOBANK.NL

De WAO problematiek speelt deze dagen een meer actuele rol dan ooit. Op het gebied van reïntegratie van arbeidsgehandicapten worden kosten nog moeite gespaard om WAO-ers succesvol aan een nieuwe, passende baan te helpen. Dat bevredigende resultaten op dit gebied tot nu toe uitblijven, mag als bekend worden verondersteld; duizenden WAO-ers worden als 'bemiddelbaar' beschouwd, maar zitten toch nog steeds thuis. Een belangrijke reden lijkt te liggen in het feit dat werkgevers voor wat betreft potentiële kandidaten grotendeels afhankelijk zijn van het (beperkte) aanbod van o.a. reïntegratiebureaus. Tevens blijkt bij veel werkgevers huiver te bestaan ten aanzien van het in dienst nemen van WAO-ers; Met name de financiële risico's en de grote hoeveelheid regelgeving en procedures op het gebied van reïntegratie schrikken werkgevers af.

De website: www.waobank.nl
Gegeven het feit dat Internet één van de belangrijkste schakels begint te worden tussen werkgevers en werkzoekers is het niet meer dan logisch dat dit medium ook wordt ingezet voor de reïntegratie van arbeidsgehandicapten. In dit kader komt het Haagse internetbedrijf Add is Multiply BV dan ook met een totaalconcept op het gebied van arbeidsreïntegratie; een nieuw, interactief concept als aanvulling op de traditionele manieren van reïntegratie bemiddeling. Centraal in dit concept staat www.waobank.nl, een website die werkgevers en WAO-ers direct met elkaar in contact brengt! Het principe is simpel: Werkzoekende arbeidsgehandicapten plaatsen gratis hun CV op de website en solliciteren zo in één keer bij honderden werkgevers. De werkgever op zijn beurt heeft volledig toegang tot de inhoud van alle CV's en kan op de website met behulp van zoekopdrachten het juiste CV tevoorschijn roepen. Ook deze service is gratis. Pas wanneer de werkgever contact wenst te leggen met een kandidaat, zal de werkgever moeten betalen voor de naam- en adresgegevens van de WAO-er. Uit redenen van privacy staan zijn deze persoonlijke gegevens niet voor iedereen zichtbaar.


0900-9262
Om te voorkomen dat door de digitale tweedeling in de maatschappij alleen WAO-ers die het internet beheersen, zich via de WAObank.nl aan werkgevers kunnen presenteren, is voor de WAO-ers die wèl hun CV op de site willen hebben maar niet online zijn, een telefoonnummer in het leven geroepen, te weten 0900 WAOBANK ofwel 0900-9262. Op dit nummer kan het CV worden ingesproken. Vervolgens zorgt Add is Multiply ervoor dat het ingesproken CV op de site wordt geplaatst.

WAObankPlus
Met de lancering van de website WAObank.nl wordt de kans dat werkgever en WAO-er elkaar vinden vergroot. Na een succesvolle 'matching' staan werkgever en toekomstige werknemer aan het begin van een reïntegratieproces waar nog veel zaken bij komen kijken. Om de werkgever ook hierin van dienst te zijn, gaat per 1 januari 2001 een volgend onderdeel van het concept WAObank.nl van start: WAObankPlus, een gespecialiseerd bureau waaraan een werkgever alles kan uitbesteden dat nodig is voor een succesvolle reïntegratie. Hierbij valt o.a. te denken aan advisering en het verzorgen van cursussen en trainingen. Op termijn kan WAObankPlus zelfs gaan fungeren als detacheringsbureau dat op uurbasis WAO-ers aanbiedt aan werkgevers die zo ook hun financiële risico's zien verdwijnen. Door werkgevers op deze manier te ontlasten, hoopt WAObank Plus de weerstand en angst bij hen weg te nemen en hen te stimuleren WAO-ers in dienst te nemen.

Lancering website
De afgelopen periode is de website uitvoerig getest. Nadat eerst in 4 weken tijd 325 WAO-ers hun CV op de site hebben ingevoerd, hebben 10 geselecteerde bedrijven een proefabonnement gekregen om het systeem te testen. Deze fase is inmiddels afgerond, zodat nu de echte lancering van start kan gaan. Dit gebeurt op zaterdag 4 november. Op deze datum opent staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken & Werkgelegenheid de website officieel op het openingscongres van de Week van de Chronisch Zieken in de Jaarbeurs te Utrecht. Met de steun vanuit de Commissie Arbeidgehandicapten & Werk (ingesteld door het ministerie van SoZaWe en initiatiefnemer tot de Week van de Chronisch Zieken) en haar voorzitter Anton Westerlaken, hoopt Add is Multiply dat de WAObank.nl spoedig een begrip zal worden in Nederland.


(einde persbericht)

Voor meer informatie en/of vragen, kunt u terecht bij:

Henri de Jong
(directeur / medeoprichter Add is Multiply BV)

070-364 17 96

06-51229332

of

Paul Brinkhof
(marketing manager)

06-28876787

Add is Multiply BV
Mauritskade 3
2514 HC Den Haag

070-364 17 96

070-362 47 82

(telefoonummers / adres niet vermelden in publicities s.v.p.)


03 nov 00 13:28

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie