Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PvdA bespreekt nota 'Veiligheid Verkend'

Datum nieuwsfeit: 04-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 24 oktober 2000PvdA bespreekt nota 'Veiligheid Verkend'

Zaterdag 4 november aanstaande vindt in Utrecht een conferentie plaats naar aanleiding van de PvdA-nota 'Veiligheid verkend'. De conferentie wordt georganiseerd door de Tweede Kamerfractie van de PvdA en het Kenniscentrum Binnenland & Justitie.

In de PvdA-nota vormen sociale samenhang, integratie en gedeelde verantwoordelijkheid de grondslag voor veel aanbevelingen. Uitvoerig wordt ingegaan op veiligheidsbeleid en politie, (ex-)delinquenten, drugsbeleid, de positie van slachtoffers, jongeren die in de knel raken en de capaciteit van de rechterlijke macht en het openbaar ministerie. Tijdens de conferentie wordt over al deze onderwerpen gesproken in workshops en in een plenair debat.

De conferentie wordt bijgewoond door minister Klaas de Vries, PvdA fractievoorzitter Ad Melkert en de Tweede Kamerleden Thanasis Apostolou, Khadija Arib, Peter van Heemst, Ella Kalsbeek, Arie Kuijper, Gerritjan van Oven en Martin Zijlstra.

Ook veel andere prominenten die te maken hebben met veiligheidsproblemen zijn aanwezig, zoals burgemeester Johan Stekelenburg, procureur-generaal Joost Hulsenbek.

Het slotdebat, onder voorzitterschap van Rein Zunderdorp (bestuursdeskundige), heeft een panel met minister Klaas de Vries, de burgemeesters Annie Brouwer (Utrecht) en James van Lidt de Jeude (Deventer), criminologe Josine Junger-Tas, Jan Kloppenburg (Stichting Kappen Nou), hoofdcommissaris Peter Vogelzang (politie Utrecht) en Ted van der Valk (directeur Stichting Reclassering Nederland).

De conferentie 'Veiligheid Verkend' vindt op zaterdag 4 november van 10.00 tot 15.00 uur plaats in het ROC Utrecht, Amerikalaan 109 in Utrecht.

Voor meer informatie:

PvdA Voorlichting, 070 318 26 98.

De nota 'Veiligheid Verkend' is verkrijgbaar op nummer 070-30 25. En te lezen op de website: www.pvda.nl

Z.O.Z

Programma Conferentie Veiligheid verkend

Zaterdag 4 november 2000

ROC Utrecht

Amerikalaan 109, Utrecht

10.00 - 10.25 uur inloop en koffie

10.25 - 10.30 uur opening door dagvoorzitter Ella Kalsbeek

10.35 - 10.45 uur toespraak Ad Melkert

10.45 - 11.00 uur 'Wat nou veiligheid?', een video

11.00 - 12.30 uur 6 workshops

12.30 - 13.15 uur lunch

13.15 - 14.00 uur Eerste deel van discussie over uitkomsten workshops.

Gespreksleider is Rein Zunderdorp. Met minister Klaas de Vries, Ella Kalsbeek, burgemeester Annie Brouwer, Josine Junger-Tas (criminologe), Jan Kloppenburg (Stichting Kappen Nou), burgemeester James van Lidt de Jeude, Ted van der Valk (alg. directeur Stichting Reclassering Nederland) Peter Vogelzang (hoofdcommissaris politie regio Utrecht)

14.00 - 14.15 uur intermezzo

14.15 - 15.00 uur Tweede deel van discussie over workshops

15.00 uur dagsluiting door Ella Kalsbeek

Workshops

Jongeren in de knel

Over het voorkomen van het uit de hand lopen van problemen bij jongeren. Welke rol is weggelegd voor consultatiebureau's, het onderwijs en de jeugdzorg? Met Wouter Gortzak, Khadija Arib, Josine Junger-Tas (criminologe) en Ton Quadt (Veilig programmamanager gemeente Rotterdam).

(Ex-) delinquenten

Hoe krijgen delinquenten na hun gevangenisstraf weer kansen om als volwaardig burger deel te nemen aan het maatschappelijk leven? Met Jeroen Dijsselbloem, Martin Zijlstra, Leo Jansen (directeur PI De IJssel) en Ted van der Valk (alg. directeur St. Reclassering Nederland).

Drugsbeleid

Over de tegenstellingen en dilemma's van het Nederlands drugsbeleid. Met Staf Depla, Thanasis Apostolou, Jaap van der Stel (onderzoeker) en Johan Stekelenburg (burgemeester Tilburg).

Slachtofferhulp

Over de vaak ontbrekende cliëntgerichte benadering van slachtoffers. Met Lucy Kortram, Arie Kuijper, Rob Kruzdlo (ervaringsdeskundige) en Frans de Ruiter (bureauchef slachtofferzorg politie Haaglanden).

Capaciteit RM en OM

Over de knelpunten in de strafrechtketen. Met Jouke vd. Berg-Otter (partijbestuur PvdA),

Gerritjan van Oven, Joost Hulsenbek (procureur-generaal) Hans Wesselink (advocaat-generaal ressortparket Den Haag).

Veiligheidsbeleid en politie

Over toezicht, recherche en bestrijding van de georganiseerde criminaliteit. Hoe gaat het een niet ten kosten van het ander? Met Meindert v.d. Vegt (LSOP), Peter van Heemst, Lotte Brente (directeur Stichting Stadstoezicht Utrecht)en Han Kapsenberg (hoofd politiële bedrijfsvoering politie Amsterdam-Amstelland).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie