Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Arts psychosomatische geneeskunde krijgt Fysiotherapieprijs

Datum nieuwsfeit: 04-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KNGF

Arts in psychosomatische geneeskunde krijgt Fysiotherapieprijs

Arts in Psychosomatische geneeskunde R. van der Vlies Krijgt NFP Joost de Bie Prijs 2000

De NFP Joost de Bie Prijs 2000 gaat dit jaar naar Ronald van der Vlies, arts en opleider uit Muiderberg.
Deze ereprijs wordt voor de tweede keer uitgereikt op het Jaarcongres Fysiotherapie op zaterdag 4 november aanstaande in het Nederlands Congrescentrum te Den Haag. Hier zal ook de Nederlandse vereniging van Fysiotherapeuten volgens de Psychosomatiek (NFP) haar congres Lichaamsbewustzijn en moderne ziekten houden.
De NFP heeft vorig jaar deze prijs ingesteld voor personen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de ontwikkeling en onderbouwing van de psychosomatische hulpverlening in de hedendaagse reguliere gezondheidszorg en de rol van de fysiotherapie daarin.

Al ruim 15 jaar is van der Vlies hoofddocent aan de nascholingsopleiding Psychosomatische Fysiotherapie te Amsterdam. Sinds drie jaar is deze opleiding geprivatiseerd en geeft hij als directeur leiding aan het IPT (Instituut voor Psychosomatische Therapie) te Muiderberg.
Zijn bijdrage uit de psychosomatische geneeskunde is van grote waarde geweest binnen de nascholing van vele NFP geregistreerde fysiotherapeuten, die zich hebben gespecialiseerd in het onderkennen en behandelen van stressgerelateerde klachten en psychosomatische aandoeningen.
Ook worden zijn ondersteunende activiteiten ten behoeve van de uitbouw van de beroepsvereniging NFP bijzonder op prijs gesteld.

Deze ereprijs zal uitgereikt worden door NFP voorzitter Jelle Sijbesma aan het eind van het ochtendprogramma.

Krimpen a/d ijssel, 25 oktober 2000

Alle informatie: Henny In t Veld (congrescoördinator NFP)

Tel: 0180-520531

010-4559601
E-mail : (h.o.intveld@wolmail.nl)


01 nov 00 10:59
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie