Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Viktor & Rolf Modefotografie in Groninger Museum

Datum nieuwsfeit: 05-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Groninger Museum

Haute Couture:
Viktor & Rolf Modefotografie /
Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin
5 november 2000 t/m 25 maart 2001

Viktor & Rolf zijn op dit moment Neerlands trots in de internationale modewereld. Balancerend op het scherp van de snede, tussen beeldende kunst en couture, hebben de modeontwerpers met hun innovatieve couture een plaats binnen de modewereld weten te veroveren en te consolideren.

Fotograaf Inez van Lamsweerde werkt samen met de stilist Vinoodh Matadin. Bekend zijn o.a. de met de paintbox gemanipuleerde foto's. De twee kunstenaars zijn een veel gevraagd duo in de internationale modefotografie. Hun foto's verschenen in tijdschriften als o.a. The Face, Harpers Bazaar, Blvd. Zowel Van Lamsweerde & Matadin als Viktor & Rolf zijn reeds in een vroeg stadium door het Groninger Museum als zeer talentvolle jonge kunstenaars gesignaleerd en ondersteund. Deze tentoonstelling geeft een beeld van beider afzonderlijke ontwikkeling als kunstenaarsduo, en zal ook hun wederzijdse artistieke beïnvloeding belichten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie