Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkiezing van het E-zine van het Jaar

Datum nieuwsfeit: 05-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht - Verkiezing van het E-zine van het Jaar
Het is weer zover. Vanaf vandaag mag iedereen zijn of haar stem uitbrengen in de vierde Verkiezing van het E-zine van het Jaar. Eindigt het Belgische e-zine deCURSOR, net als de twee vorige jaren, weer als eerste? Of gaat deze keer voor het eerst een e-zine dat niet over internet of computers schrijft, met de eer strijken?

De organisatie van de Verkiezing van het E-zine van het Jaar is, net als de vorige drie keer, in handen van het e-zine SmallZine. In 1997 werd de verkiezing gewonnen door de Daily Planet, het inmiddels opgeheven e-zine van Francisco van Jole. In 1998 en 1999 ging de prijs naar deCURSOR.

Er doen dit jaar ruim 400 e-zines mee aan de verkiezing. In 1997 waren dat er nog maar zeventig. Ook het aantal stemmers is de afgelopen jaren geexplodeerd. In het eerste jaar brachten bijna 1.400 mensen hun stem uit. In 1999 werden er ruim 5.800 geldige stemmen geteld.

De verkiezing loopt vanaf vandaag, 5 november, tot en met zondag 31 december middernacht. Op zondag 7 januari zal de uitslag in het januarinummer van SmallZine bekend gemaakt worden. De redactie van het winnende e-zine ontvangt een beker uit handen van de redactie van SmallZine. Onder de stemmers worden drie Logitech Webcams (beschikbaar gesteld door Mister Mail) verloot.


- SmallZine?

SmallZine (www.smallzine.nl) is een maandelijks e-zine met internetnieuws, html, tips voor het bouwen van homepages en besprekingen van andere e-zines. Een abonnement is gratis. Het eerste nummer van SmallZine verscheen in september 1996. SmallZine heeft inmiddels 26.000 abonnees en is daarmee een van de grootste elektronische nieuwsbrieven in Nederland.


- Mister Mail?

Ook dit jaar wordt de E-zine van het jaar Verkiezing gesponsord door Mister Mail. Al sinds 1998 houdt Mister Mail zich bezig met de distributie van Nederlandstalige e-zines. Via www.mistermail.nl kunnen Internetgebruikers zich gratis en op laagdrempelige wijze abonneren op meer dan 200 kwaliteitsnieuwsbrieven. Op die manier kunnen ze als het ware hun persoonlijke, elektronische leesportefeuille samenstellen. Voor aanbieders van e-zines geldt Mister Mail als intermediair tussen e-zine en abonnee. Men kan bijvoorbeeld gebruik maken van professionele listhostingpakketten (listhosting.mistermail.nl). Het versturen van een e-zine wordt immers moeilijker naarmate het aantal abonnees toeneemt. De techniek van Mister Mail maakt het dat duizenden of tienduizenden mailtjes probleemloos tegelijk verstuurd kunnen worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie