Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 05-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 5-11-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 5 november 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: poging inbraak in school
Een getuige zag zaterdagochtend een 34-jarige man uit Groningen over een hek klimmen van een openbare basisschool aan de Agricolastraat en kort daarop hoorde hij het inbraakalarm afgaan. De politie kon de man op de Oostersingel aanhouden en constateerde dat er aan de toegangsdeur van de school was gemorreld. Op het bureau gaf de aangehouden man een valse naam op waarvoor hij een bon kreeg. Bovendien bleek hij niet terug gekeerd van verlof uit een penitentiaire inrichting in Doetinchem. De man is overgedragen aan de parketpolitie voor vervoer naar de gevangenis.

Groningen: onwel geworden automobilist rijdt tegen boom Op de Bedumerweg is zaterdagochtend een 54-jarige man uit Groningen met zijn auto na onwel geworden te zijn tegen een boom aangereden. Getuige zagen dat de man die aan suikerziekte lijdt vanaf de Rodeweg zonder te remmen over de vluchtheuvel van de kruising met de Bedumerweg heen reed en via enkele markeringsborden met een lage snelheid tegen een boom tot stilstand kwam. De automobilist is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en de auto is afgesleept.

Groningen: sigarenhandelaar overvallen
Tegen 17.00 uur is zaterdag een sigarenhandelaar aan de Bedumerweg overvallen door een nog onbekende man die met een vuurwapen driegde. De man kwam de winkel binnen en bestelde sigaretten. Toen de man ze in een tas wilde stoppen zei de 53-jarige winkelier dat de rookwaar eerst afgerekend moest worden. Daarop trok de man een vuurwapen en bedreigde de winkelier. Deze was niet onder de indruk, kwam achter de toonbank vandaan en wist de man al vechtend uit de zaak te krijgen. De overvaller stak daarna de Bedumerweg over en liep in de richting van de Bedumerstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Haren: papiercontainer in de brand
Achter een school voor speciaal onderwijs aan het Dilgtplein is zaterdagmiddag tegen 18.00 uur een grote papiercontainer door nog onbekende oorzaak in de brand gevlogen. De container die nagenoeg vol met papier zat is door de brandweer uit Haren geblust.

Groningen: katten stikken door brand in woning
Twee katten zijn gestikt in een woning aan de Sabastraat waar zaterdagavond door een omgevallen elektrische kachel brand was ontstaan. De 24-jarige bewoner zag bij thuiskomst dat er rook in zijn woning hing. De man had voor vertrek en elektrische kachel in de slaapkamer aangezet en constateerde dat het verwarmingselement was omgevallen en de vlammen uit de slaapkamer sloegen. De brandweer is ter plaatse geweest voor bluswerkzaamheden.

Groningen: man (40) gewond bij aanrijding
Op de kruising van de Pleiadenlaan met de Zonnelaan raakte een 40-jarige automobilist uit Harkstede zaterdagnacht gewond nadat hij in botsing was gekomen met een 22-jarige automobilist uit t Zand, De man uit Noord-Holland verleende geen voorrang op de kruising waardoor de botsing ontstond. De Harkstedenaar is met schaaf- en snijwonden naar het ziekenhuis gebracht

Groningen: man schopt portier horecazaak
Een 24-jarige man uit Smilde werd zaterdagnacht uit een horecazaak aan de Grote Markt gezet omdat hij zich agressief en vervelend was Buiten het cafe bleef de man vervelend en nadat politieagenten tussen de man en de portier gingen staan gaf de Smildenaar de portier nog een trap. De man werd daarop aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar verklaarde hij veel spijt te hebben van zijn daden en werd met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen rijden onder invloed
Zaterdagavond zijn twee stadjers betrapt op het rijden onder invloed. Een 23-jarige automobilist reed met hoge snelheid door de Steentilstraat en langs het hoofdbureau aan de Rademarkt. Hij werd op de Stationsweg aan de kant gezet en blies een promillage van 0.8. Op de Vismarkt reed een 34-jarige man in zijn auto dusdanig vreemd dat hij werd gecontroleerd. Zijn score op de alcoholtester was 0.75 promille. Beide mannen kregen een rijverbod en een dagvaarding.

Zevenhuizen: man (24) zwaar gewond na duw van trap in discotheek Een 24-jarige man uit Beetsterzwaag raakte zaterdagnacht zwaar gewond na een duw van een nog onbekende man waarna hij van een trap in een discotheek af viel. Volgens verklaringen van bezoekers kregen de mannen op de eerste verdieping in de horecagelegenheid aan het Hoofddiep in Zevenhuizen ruzie. De ruzie leekt over en het slachtoffer liep weg bij de andere man. De man uit Beetsterzwaag keerde zich om, liep naar de man toe en zei nog iets tegen hem waarna hij naar de trap liep. Daar kreeg hij een harde duw in zijn rug van zijn opponent en viel van de trap af. Hij bleef roerloos liggen en het personeel waarschuwde een ambulance die de man zwaar gewond naar het ziekenhuis in Groningen bracht. Zijn toestand is inmiddels stabiel. De man die verantwoordelijk is voor de val verliet korte tijd later de horecagelegenheid. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de gang van zaken in de discotheek.

Winschoten: man aangehouden voor openlijke geweldpleging en aanzetten tot discriminatie
Een 22-jarige man uit Westerlee is zaterdagnacht in Winschoten aangehouden voor openlijke geweldpleging en aanzetten tot haat / discriminatie van een groep Armeense asielzoekers die in het AZC in Winschoten verblijven. Het groepje van ongeveer tien Armeniërs was in een discotheek aan de Torenstraat in Winschoten en werden lastiggevallen, kregen duwen, klappen en er werden discriminerende opmerkingen gemaakt. De 22-jarige man uit Westerlee wordt ervan verdacht de aanstichter te zijn van het gedrag van de groep mannen waarin hij verkeerde. De groep AZC-ers verlaat op een gegeven moment de horecagelegenheid om naar het AZC Winschoten te gaan en worden daarbij achterna gezeten door de groep die hen lastig viel. De Armeniërs vluchtten het AZC in en de achtervolgers, waarvan een aantal knuppels bij zich draagt, zien dat de bewaking van het centrum de politie belt en vertrekt. De politie komt snel met meerdere eenheden ter plaatse en kan enige tijd later de man uit Westerlee in het centrum van Winschoten aanhouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de gebeurtenissen van de zaterdagnacht.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie