Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 05-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Tot zondagmorgen 5 november 2000
12:14 zondag 5 november 2000

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Onder invloed

BEILEN Bij een controle op de Domoweg, werd afgelopen nacht een 20-jarige man uit Smilde aangehouden omdat hij teveel alcohol gedronken had. Hij had een promillage van 0.6 promille. Na verhoor is aan de man een transactie uitgereikt van f 400,--, als mede een rijverbod van 1 uur.

MEPPEL Op de N375 (Meppel-Zwartsluis) bleek bij controle van een auto, dat de 26-jarige bestuurder uit Wanneperveen, teveel alcohol gedronken had. Aan het bureau blies hij 580 µg/l (ongeveer 1.3 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na verhoor is de man met een rijverbod van 6 uur heengezonden. Proces-verbaal zal tegen hem opgemaakt worden.

ZUIDLAREN Bij een controle op de Groningerstraat bleek dat een 59-jarige bestuurder uit Onnen, teveel alcohol gedronken had. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies hij 600 µg/l (ongeveer 1.4 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook deze man zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.


* Wel heel erg snel

WITTEVEEN - Bij een snelheidscontrole op de N381 (Emmen-Drachten) werd gistermiddag een auto gemeten, die reed met een snelheid van ruim 170 kilometer. De bestuurder, een 25-jarige man uit Groningen werd meegenomen voor verhoor. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de Officier van Justitie zal binnen enkele dagen bekijken of de man zijn rijbewijs terug krijgt of dat hij het roze papiertje voorlopig kwijt is.


* Inbraken in autos

REGIO Afgelopen weekeinde is er op diverse plaatsen in Drenthe ingebroken in autos.
In Assen aan het Wolvenveen, de Oude Molenstraat, de Speenkruidstraat, de Overcingelaan en het Zuidhaege( diverse keren); in Meppel aan de Vledderstraat en de Leonard Springerlaan en in Hoogeveen aan de Wilhelminastraat, de Calkoenstraat. In veel gevallen werden ruiten ingeslagen om in de auto te komen. In enkele gevallen werden sloten geforceerd. Gestolen werd meestal de geluidsapparatuur. In een paar gevallen werden ook tassen uit de autos gehaald. Ook een mobiele telefoon en enkele cds werden door dieven meegenomen.


* Inbraak in woningen

EMMEN Gisteren werd door een 32-jarige bewoner van de Harm Tiesingstraat aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning. Gistermorgen ontdekte hij dat de TV, een playstation, een 27 MC bakje en een scanner verdwenen waren. Voorts bleek uit een portemonnee enkele honderden guldens weg te zijn. De dader is vermoedelijk via het kelderraampje binnen gekomen. Totale schade is nog niet bekend.

BOVENSMILDE Gisteren tegen de avond, toen bewoners van een woning aan het Wollegras thuiskwamen, zag de vrouw des huizes nog net dat een manspersoon via een raam aan de achterzijde, de woning verliet. Door een korte sprint wist de vrouw de dief te grijpen, maar deze wist zich na wat ruk en trekwerk los te maken en te ontvluchten. De goederen, zoals portemonnees, een portefeuille en wat sierraden, die hij gestolen had, liet hij vallen en deze bleven in de tuin achter. Het is niet duidelijk of de dader nog iets meegenomen heeft.


* Diefstal bij bedrijf

EMMEN Namens een bedrijf van de Pioniersweg werd gisteren aangifte gedaan van diefstal van een grijze gasfles. De dader had een gat in het hekwerk gekipt om op het terrein te komen. Een paar maanden geleden is bij dit bedrijf ook al op dezelfde manier een gasfles gestolen. Er zijn geen aanwijzingen richting dader(s).


* Inbraak bij clubgebouw

ASSEN Gistermorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in een clubgebouw aan de Van Riebeeckstraat. De dader(s) zijn binnen gekomen door het forceren van een raam aan de achterzijde. Gestolen werden de magnetron, 7 kratten met lege flesjes en 1 vol krat met fris drinken. Totale schade is niet bekend.


* Winkeldiefstal

HOLLANDSCHEVELD Gistermiddag werd bij een winkel aan Het Hoekje ontdekt, nadat een man en een vrouw die zich wat verdacht ophielden en de winkel hadden verlaten, dat er 36 tubes tandpasta verdwenen waren. Een onderzoek in de omgeving had geen resultaat. De schade wordt geschat op ongeveer f 300,--


* Banden lek gestoken

MEPPEL Gisteravond werd ontdekt dat er aan het Rechteren van enkele autos banden waren lek gestoken. Van 2 autos waren elk 2 banden stuk en van een derde 1 band. Het is nog niet duidelijk of er nog meer lek gestoken zijn. Schade is nog niet bekend.


* Mishandeling

ASSEN Afgelopen nacht kregen een paar jongens ruzie met elkaar en vielen er enkele klappen. Door omstanders werd een 22-jarige inwoner van Assen aangewezen als de dader. Hij had een 28-jarige man uit Assen geschopt en geslagen, die daardoor verwondingen aan het hoofd bekwam. De dader is aangehouden en ingesloten.


* Brandje

VLEDDER Bewoners van een woning aan de Solweg werden afgelopen nacht wakker van rook en stank. Bleek dat het in de omgeving van de geiser was begonnen te smeulen. De brandweer kon het kleine brandje snel blussen. Vermoedelijk heeft de afvoerpijp van de geiser niet goed gezeten en is daardoor de brand ontstaan. Schade is niet bekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie