Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 05-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 14.00 uur
Aangehouden voor inbraak in vrachtauto

WOERDEN Twee inwoners van Utrecht van 17 en 18 jaar zijn zondag 5 november in de vroege ochtend aangehouden op verdenking van het inbreken in een vrachtauto. Surveillerende politiemensen zagen hen in een auto zonder verlichting rijden op het Wulverhorstpad en stelden een onderzoek in.

In de auto werd een autoradio, delen van een dash-board, jassen en diverse gereedschappen aangetroffen. Uit ingesteld onderzoek bleek een portier van een geparkeerde vrachtauto op het Wulverhorstpad open te staan en dat er enkele consoles leeg waren en de bedrading los hing.

De twee Utrechters zijn voor nader onderzoek ingesloten en zitten nog vast. De personenauto is veilig gesteld.

Aangehouden voor vernieling

MIJDRECHT De politie heeft op zondag 5 november omstreeks 04.00 uur een 20-jarige inwoner van Wilnis aangehouden op verdenking van vernieling van een winkelruit in de Dorpsstraat. De Wilnisser, die werd ingesloten in het bureau, was onder invloed van alcohol. In de loop van de zondagochtend werd hij gehoord en was bereid de schade te vergoeden.

Diverse automobilisten onder invloed

OUDEWATER Een 23-jarige automobilist uit Oudewater is afgelopen nacht 5 november betrapt op het rijden onder invloed op de Ambachtsdreef. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 0,8 promille en hij kreeg een boete van 400 gulden.

MAARSSEN Een 38-jarige automobilist uit Maarssen is afgelopen nacht 5 november betrapt op het rijden onder invloed op de Ruimteweg. De man trok de aandacht omdat hij met groot licht reed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,1 promille. De man kreeg een boete van 900 gulden.

Kort daarvoor werd een 21-jarige automobiliste ook uit Maarssen eveneens betrapt op het rijden onder invloed over de Straatweg. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 0,54 promille en zij kreeg een boete van 400 gulden.

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 november werd een 31-jarige automobilist uit Den Haag betrapt op te snel rijden op de rijksweg A-2. De man werd geklokt met een snelheid van 190 terwijl maar 120 kilometer per uur is toegestaan. Bovendien bleek dat de man alcohol had genuttigd. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 0,65 promille en kreeg hiervoor een boete van 400 gulden.

Bij navraag bleek dat de man direct 4.000 gulden aan openstaande boetes moest betalen. Daarnaast moest hij ook nog ruim 1300 gulden aan boetes betalen, maar daar kon de man nog verzet tegen aan tekenen en mochten niet direct geïnd worden.

Het rijbewijs van de man werd gezien de snelheidsovertreding ingevorderd.

LINSCHOTEN Een 38-jarige automobilist uit Lopik is zaterdagavond 4 november betrapt op het rijden onder invloed op de M.A. Reinaldaweg. De man trok de aandacht van de politie omdat hij slingerend reed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,2 promille en hij kreeg een boete van 900 gulden.

Niet dragen van de gordel

MAARSSEN Bij een verkeerscontrole op zaterdagmiddag 4 november op de Maarssenbroekseslag werden 17 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. De boete bedraagt hiervoor 90 gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie