Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duizend kleuren bij expositie Hadewijch de Jong in Groningen

Datum nieuwsfeit: 05-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (hade.jong@net.hcc.nl)

Contactpersoon: Hadewijch de Jong

Duizend kleuren in het Ploeghuis te Groningen

Datum: 5 t/m 25 november

Van 5 t/m 25 november exposeert Hadewijch de Jong met recent werk in het Ploeghuis aan de St. Walburgstraat 1 te Groningen.

De schilderijen van Hadewijch de Jong zijn onmiskenbaar abstract. Even onmiskenbaar is het vakmanschap waarmee ze gemaakt zijn. De Jong schildert laag over laag. De onderliggende kleuren beïnvloeden de laatstgeschilderde kleur en gloeien door de bovenste laag heen. Haar penseelstreek is soms bijna onzichtbaar, soms grof en gebeeldhouwd. De huid van het schilderij verschilt daardoor van plek tot plek. Door de laag-op-laagtechniek en door de afwisselende huid wordt het doek als het ware driedimensionaal. Naar gelang van de lichtval verandert het schilderij. Per dagdeel kan het andere kleuren en een andere intensiteit vertonen.

Over de inhoud van haar werk wil De Jong niet veel zeggen. "Ik ben een schilder en ik communiceer met beelden. Ik wil dat de kijker onbevangen naar mijn werk kijkt en de beelden op zich laat inwerken, zonder zich door mijn verhalen vooraf te laten beïnvloeden. Ik heb geen boodschap, maar ik wil de kijker raken en beroeren."

Haar beelden zijn soms verontrustend, soms feestelijk, altijd intrigerend. Vaak dringt het ouderwetse begrip schoonheid zich op. Op de schilderijen van Hadewijch de Jong raak je niet uitgekeken.

Groninger Kunstkring De Ploeg

Van Loghemstraat 58

9731 mc

Groningen

Telefoon: 050 5423848reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie