Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Theaterbouw centraal in symposium 'Theaters van de toekomst'

Datum nieuwsfeit: 06-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht oktober 2000

Ontwikkeling van theaterbouw centraal in internationaal symposium 'Theaters van de Toekomst'

Maandag 6 november 2000 - 9.30 uur - Theater aan de Parade

Voldoen de huidige theaterzalen optimaal aan de eisen die de podiumkunsten (en vooral de beleving daarvan) aan het gebouw stellen? Of is het 19e eeuwse concept van lijsttheater in deze tijden van nieuwe media hopeloos achterhaald? Wat zijn eigenlijk de eisen en voorwaarden waar een 21e eeuws theatergebouw aan moet voldoen? Kan het gebouw tegelijkertijd geschikt zijn voor theater, concerten en congressen of liggen de eisen die deze gebruiksvormen stellen te ver uiteen?

In het kader van het Festival Erasmusprijs 2000 's-Hertogenbosch wordt op maandag 6 november het internationaal symposium 'Theaters van de Toekomst' georganiseerd. Het symposium beoogt een kristallisatiepunt te vormen in de discussie over de ontwikkeling van toekomstige theaters. Zowel architectuur en theatervormgeving, als technologie, nieuwe media en publieksmarkten komen tijdens het symposium aan de orde. De mening van de theatermakers wordt daarbij afgezet tegen de mening van beleidsmakers en gebouwenmakers om zo het theater van de toekomst te kunnen benoemen.

Verschillende doelgroepen
Het symposium 'Theaters van de Toekomst' richt zich onder meer op architecten, theaterconsultants, theatermakers en regisseurs, podiumkunstenaars, dirigenten, directies van concertzalen, schouwburgen en vlakke vloertheaters, bestuurders op lokaal, provinciaal en nationaal niveau, theatervormgevers, studenten, technici en nieuwe media specialisten uit Nederland en Vlaanderen. Kortom, die personen die een direct belang hebben bij de ontwikkeling van het theater.

Programma
In het eerste deel van het symposium geeft een aantal toonaangevende sprekers, waaronder David Staples (Theatre Projects Londen), Dragan Klaïc (directeur Theaterinstituut Nederland), Eric Antonis (Schepen van Antwerpen) en theatermaker Johan Simons vanuit verschillende invalshoeken hun visie op de 'Theaters van de Toekomst'. Daarna worden de deelnemers opgesplitst in vijf groepen die zich onder leiding van moderatoren in verschillende parallelsessies over de vraagstellingen en visie van de sprekers buigen om een discussie op gang te brengen en een eigen conclusie te formuleren. Afsluitend komen de participanten onder leiding van dagvoorzitter Truze Lodder plenair bijeen voor een terugkoppeling van hun bevindingen tijdens de parallelsessies.

Inschrijving
De inschrijving is nog geopend. De kosten bedragen f 450,- per persoon, inclusief het lunchprogramma en exclusief BTW. Inschrijfformulieren kunnen aangevraagd worden via de Stichting Bosse Nova: T 073 6124505, F 073 6124544, email: (info@festival.erasmusprijs.org).

Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door Twynstra Gudde, Bouwfonds Cultuurfonds, Gemeente 's-Hertogenbosch, Erasmus Verzekeringen en Heijmans N.V.

Aan de redactie
Voor meer informatie of als u het symposium wilt bijwonen: Paul Westgeest, tel. 073 612 45 05, fax 073 6124544 of email: (paul.westgeest@bossenova.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie