Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

50 Juridische procedures Wakker Dier tegen varkensboeren

Datum nieuwsfeit: 06-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


PERSUITNODIGING

JURIDISCHE TOUR VAN WAKKER DIER
en start 6 november de eerste 50 strafrechtelijke procedures tegen overtredende varkensboeren.

Stichting Wakker Dier houdt maandag 6 november een juridische tour en start de eerste 50 strafrechtelijke procedures tegen varkensboeren die de welzijnsnormen overtreden. In een bus met 20 actievoerders in toga worden de drie regiokantoren van de Algemene Inspectiedienst (AID) bezocht. In totaal worden 50 dossiers met bewijsmateriaal van overtredende varkensboeren aan de AID overhandigd door de actievoerders in toga, die de 30 advocaten van Wakker Dier vertegenwoordigen. Deze advocaten hebben zich eerder dit jaar bij Wakker Dier aangemeld om vrijwillig te pleiten voor dieren in de bioindustrie. In een petitie doen de advocaten tevens een oproep tot betere handhaving van de varkenswet. Uit recent onderzoek van de AID* blijkt dat meer dan de helft van alle varkensboeren de minimale welzijnsregels overtreedt. Dat zijn 11.400 overtredende boeren die miljoenen dieren te krap, te duister en zonder het verplichte afleidingsmateriaal huisvesten.

U bent van harte welkom aanwezig te zijn bij de overhandiging van het bewijsmateriaal en de petities. De juridische tour zal de drie regiokantoren van de AID aandoen op de volgende tijden:

Datum: Maandag 6 november 2000

10.00 uur AID, regio West, Burgemeester Verderlaan 15 te Utrecht/ De Meern
12.45 uur AID, regio Noord-Oost, Assendorperdijk 2 te Zwolle 16.00 uur AID, regio Zuid, Karel de Grotelaan 415 te Eindhoven

Voor meer informatie kunt u bellen met Mattheus Bleijenberg,

Tel: 06200-60615 of 020-4638924

Het persbericht wordt maandag 6 november verstuurd en verschijnt in de ochtend op de internetsite van Wakker Dier: www.wakkerdier.nl Klik op "nieuws" en vervolgens op "persberichten"


*rapport te vinden op www.minlnv.nl : zoeken op 'naleving varkensbesluit'


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie