Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdams Opera Koor ontvangt Jubileumpenning

Datum nieuwsfeit: 06-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt

Op zondag 5 november heeft wethouder J. van der Aa de Jubileumpenning van de stad Amsterdam uitgereikt aan het Amsterdams Opera Koor (AOK).Dit gebeurde tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van het koor in de Westerkerk.

In 1947 werd de vereniging van Operaliefhebbers opgericht. Binnen deze vereniging gingen stemmen op om een Opera Koor op te richten en zo ontstond het Amsterdams Opera Koor. Het koor werd jarenlang geleid door de dirigent Willem Lohoff en er was een hechte samenwerking met de bekende Bep Ogterop. Bekende solisten traden met het koor op, zoals Mimi Aarden, Gré Brouwenstein, John van Kesteren, Guus Hoekman en vele anderen.

Het AOK trad vele malen op in het Concertgebouw met veelal lovende recensies. Het koor dat bij de oprichting zestien leden telde, groeide uit tot een groot ensemble van 250 leden en 600 donateurs.

De Amsterdamse Uitmarkt is een van de locaties waar het AOK regelmatig acte de présence geeft. Het AOK ziet met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Amsterdam, 6 november 2000

Pb-94 Cynthia Hendriks 5522252
© gemeente Amsterdam - 6-11-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie