Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chase kiest TANTAU-software voor draadloze infrastructuur

Datum nieuwsfeit: 06-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Chase kiest TANTAU-software voor draadloze infrastructuur New York en Austin, Texas - 6 november 2000- De Chase Manhattan Bank, onderdeel van The Chase Manhattan Corporation (NYSE: CMB), kondigde vandaag aan dat het Wireless Internet Platform van TANTAU Software Inc. het hart van haar draadloze infrastructuur wordt. Met deze beproefde, betrouwbare en veilige technologie kan Chase haar zakelijke en particuliere klanten de mogelijkheid bieden om overal en altijd, snel en veilig met een mobiel apparaat financiële transacties te verrichten. In het voorjaar van 2001 zal Chase draadloze internetmogelijkheden gaan aanbieden.

"Onze klanten hebben recht op de best mogelijke bancaire dienstverlening. In de huidige mobiele wereld houdt dat in dat je de mogelijkheid moet hebben om, waar je je op dat moment ook bevindt, te bankieren," aldus Denis O'Leary, hoofd van Chase.com. "Het Wireless Internet Platform van TANTAU vormt de belangrijkste bouwsteen van onze inspanningen om de 'wired' en 'wireless' online transactie-infrastructuur van Chase naadloos te integreren. Hiermee kunnen wij onze klanten de veiligste en makkelijkste manier van bankieren bieden." Chase.com is, in samenwerking met Chase Capital Partners, het onderdeel van Chase dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van joint-ventures met internetbedrijven. Vaak worden ook strategische beleggingen in die bedrijven gedaan. De klanten van Chase kunnen via elke willekeurige aanbieder van mobiele telefonie gegevens transporteren van en naar alle voor WAP (wireless application protocol) geschikte mobiele telefoons, laptops of PDA's (Personal Digital Assistant). Door het TANTAU-platform behoudt Chase een rechtstreekse verbinding met haar klanten, in tegenstelling tot een omgeving waarin alle transacties door een beschermde gateway van een service-provider of door een portaal moeten gaan. De 'zeggenschap' die Chase nu over de transactie heeft, levert vele extra voordelen op, zoals een continue relatie met haar klanten, een veilige transactieomgeving, de mogelijkheid om persoonlijke gebruikersdiensten te ontwikkelen, en zal uiteindelijk een steviger basis vormen als het gaat om loyaliteit aan haar klanten. Financiële instellingen, zoals Chase, zullen voorop lopen bij de acceptatie van draadloze internettechnologie in de Verenigde Staten. Volgens een onlangs gehouden onderzoek van IntelliQuest, dat in opdracht van TANTAU werd verricht, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan voordat de Amerikaanse consument voor het verrichten van financiële transacties van draadloze apparatuur gebruik gaat maken. Tachtig procent van de gebruikers van draadloze apparatuur gaf in het onderzoek aan dat ze geen draadloze apparatuur voor financiële transacties zouden gebruiken tenzij deze voor de transactieverwerking aangesloten zou zijn op een volledig beveiligd netwerk. Van de ondervraagden gaf 75 procent aan dat ze minder snel draadloze apparatuur zouden gebruiken om verbinding met het internet te maken als er geen persoonlijke diensten beschikbaar zouden zijn.

"De Chase Manhattan Bank is een van de meest vertrouwde en prestigieuze financiële instellingen ter wereld, met een breed aanbod op het gebied van financiële dienstverlening," aldus John Sims, president-directeur van TANTAU. "Nu banken en makelaars draadloze internetdiensten toevoegen aan hun dienstenpakket, hebben zij betrouwbare transactiesystemen met voldoende kritische massa nodig om te kunnen voldoen aan de verwachte groei m-commerce. Met het beproefde Wireless Internet Platform van TANTAU, dat al door een aantal van de grootste banken in Europa wordt gebruikt, kan Chase in de Verenigde Staten een veilig, mobiel financieel portaal met vele diensten aanbieden, dat tegelijkertijd tienduizenden gebruikers ondersteunt."

Verscheidene bedrijfsonderdelen van Chase voor de zakelijke en particuliere markt zijn van plan om met ingang van het eerste kwartaal van 2001 draadloze diensten aan te bieden. Tot de functies zullen onder andere behoren: toegang tot bank/girorekeningen, e-mail, toegang tot internet en diensten die gebaseerd zijn op locatie, zoals het traceren van de dichtst bijzijnde geldautomaat.

Informatie over het Wireless Internet Platform van TANTAU Het Wireless Internet Platform van TANTAU biedt gespecialiseerde en interactieve modules aan, die ondernemingen voorzien van alle tools die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van mobiele e-commercetransacties. Met functies als pro-actief berichten versturen, contentconversie en profielbeheer hebben bedrijven de mogelijkheid om voor eindgebruikers content te versturen, te transformeren en te personificeren. Zij kunnen hiervoor gebruikmaken van diverse mobiele apparaten, zoals mobiele telefoons, pagers en PDA's, waaronder producten van Palm. De mogelijkheid om de content die aan de draadloze apparaten van de consumenten wordt geleverd te beheersen, maakt het voor bedrijven mogelijk om solide relaties met hun klanten op te bouwen en te onderhouden. Daarnaast heeft de technologie van TANTAU meervoudige protocolondersteuning (WAP 1.1/1.2/1.3, SMS, HTTP), alsmede gateways voor integratie met back-end toepassingen en databronnen. Het voldoet tevens aan de meest essentiële vereisten voor internettransacties: toegankelijkheid, transactie-integriteit, veiligheid en voldoende omvang. Informatie over Chase Chase, met een balanstotaal van USD 426 miljard, is één van 's werelds grootste instellingen op het gebied financiële dienstverlening en is wereldwijd actief in meer dan vijftig landen. Chase staat boven aan de ranglijst met betrekking tot het effectenbedrijf, vermogensbeheer, private banking, activiteiten op het gebied van handel en mondiale markten alsmede informatie- en transactieverwerking. Chase is een vooraanstaande leverancier van financiële oplossingen voor grote bedrijven, overheidsinstanties, klanten in het handelsbankwezen, kleine bedrijven en particulieren. Chase onderhoudt in de Verenigde Staten relaties met meer dan dertig miljoen consumenten. Kijk voor meer informatie over Chase op: www.chase.com. Informatie over TANTAU
TANTAU Software Inc. is een wereldwijde leverancier van software en professionele diensten die ondernemingen in staat stelt om frequente, veilige, mobiele e-commercetransacties uit te voeren terwijl zij directe toegang blijven behouden tot hun klant. Tot TANTAU's klanten uit de 'haute finance' behoren onder andere grote financiële instellingen en beurzen over de hele wereld, zoals Credit Suisse, SEBanken en MeritaNordbanken. Tot de strategische allianties behoren onder andere Nokia, Hewlett-Packard, Compaq, NEON Systems, BEA Systems en Baltimore Technologies. TANTAU is lid van het WAP-forum en Radicchio, het mondiale samenwerkingsverband dat veiligheid voor draadloze e-commerce promoot. Het hoofdkantoor bevindt zich in Austin, Texas, TANTAU heeft ontwikkelings- en verkoopkantoren over de hele wereld, waaronder in Australië, Finland, Duitsland, Japan, Nederland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Meer informatie is te vinden op de website van TANTAU: www.tantau.com.

Neem voor meer informatie contact op met: Van Hulzen PR Adviseurs Astrid van den Berg (071) 560-2060 (avdberg@hulzen.nl) TANTAU Brooke Bulow (512) 306-4206 (brooke.bulow@tantau.com) Lois Paul & Partners Misty Zelent (512) 638-5315 (misty_zelent@lpp.com) Chase Kathleen Kenney Lucente (212) 270-(6925kathleen.kenney.lucente@chase.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie