Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanhoudingen verduistering in dienstbetrekking in Breda

Datum nieuwsfeit: 06-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Openbaar Ministerie
Zoek soortgelijke berichten
Openbaar Ministerie

Breda, 6 november 2000

Man en vrouw uit Breda aangehouden voor verduistering in dienstbetrekking

Op verdenking van verduistering in dienstbetrekking van waardepapieren, met een waarde van enkele tonnen, zijn een 57-jarige man en een 56-jarige vrouw afkomstig uit Breda vanmorgen aangehouden.

In het kader van onderzoek, naar aanleiding van een aangifte door de bank, is er woensdag 1 november een doorzoeking geweest in de woning van verdachten. Bij de doorzoeking heeft de politie, in verband met een strafrechtelijk financieel onderzoek, beslag gelegd op een aantal bezittingen van de verdachten. Het betreft de eigen woning, dure inboedel en geld, dit om in een later stadium het wederrechtelijk verkregen voordeel te kunnen ontnemen. Beide hebben zich vanmorgen bij de politie gemeld.

De verdachten werkten in Breda bij een bank. In die hoedanigheid hebben zij waardecoupons van obligaties achtergehouden en deze later verzilverd in het buitenland. De man en vrouw zijn inmiddels ontslagen.

Het onderzoek wordt verricht door het Interregionaal Fraude Team (IFT) Zuid Nederland van de divisie recherche van de politie Midden West Brabant in samenwerking met het team Breda Zuidoost.

Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie