Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke onderscheiding voorzitter Stichting Oud Deventer

Datum nieuwsfeit: 06-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

PERSBERICHT

Week 44, 6 november 2000

Restauratie monumentaal kerkorgel feestelijke aanleiding

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR P.H.A. TILLEMA

Bij Koninklijk Besluit is P.H.A. Tillema benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester J. van Lidth de Jeude speldt hem de bij deze onderscheiding behorende versierselen op tijdens de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de afronding van de restauratie van het Maarschalkerweerd-orgel op 3 november om circa 17 uur in de Doopsgezinde Kerk in de Penninckshoek, Brink 89 te Deventer.

Tillema is bijzonder betrokken bij het behoud van historische panden in het Deventer stadscentrum in het algemeen en de Penninckshoek in het bijzonder. Hoewel een deel van de activiteiten zich richt op het werk in en aan het historische pand van de Doopsgezinde Gemeente heeft betrokkene in de stad zijn sporen meer dan verdiend. Zijn unieke kracht uit zich door, naast gedegen kennis van zaken en de capaciteit de samenhang van de verschillende projecten op waarde te schatten, altijd het evenwicht te vinden in de communicatie daarover. Bij deze projecten is, naast grote historische waarde, vaak ook sprake van emotionele betrokkenheid of tegenstrijdige belangen.

Betrokkene was van 1987 tot 1994 voorzitter van de kerkenraad en sinds enige jaren is hij kerkmeester en voorzitter van de beheerscommissie. Hij is sinds 1992 voorzitter van de Stichting Oud Deventer en als voorzitter vanaf 1993 betrokken bij het werk van de Doopsgezinde Historische Kring. Uit dien hoofde is hij verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken. Deze landelijke vereniging stelt zich ten doel: de bestudering van het Doperdom en aanverwante stromingen en de bezinning op de doperse traditie ten dienste van de kerkhistorie in het algemeen en van de Doopsgezinde Broederschap in het bijzonder.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie