Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Limburg wil snelle besluitvorming OV Rimburg

Datum nieuwsfeit: 06-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

DIENSTREGELING RIMBURG-WAUBACH MOGELIJK UITGEBREID

Dienstregeling Rimburg Waubach mogelijk uitgebreid PROVINCIE LIMBURG DRINGT AAN OP SNELLE BESLUITVORMING

De provincie Limburg wil in samenwerking met de Hermes Groep en de gemeente Landgraaf de openbaar vervoersvoorziening van Rimburg verbeteren. Tot 1 januari 2001 worden op werkdagen 6 ritten v.v. extra geboden, voornamelijk in de ochtenduren. Op zaterdagen komen er 5 ritten per dag bij en op zon- en feestdagen 3 ritten. Afhankelijk van instemming van de gemeente Landgraaf kan dit al met ingang van woensdag 8 november.
Over dit plan is al sinds de start van het nieuwe netwerk voor Parkstad overleg gaande. In dit nieuwe netwerk kwamen een aantal lijntaxiritten niet meer terug, omdat op basis van de meest recente reizigerstellingen was geconstateerd dat er nauwelijks reizigers waren die van de ritten gebruik maakten. Geconstateerd is echter ook dat tot de start van het CVV-vervoer op 1 januari aanstaande de vervoersvoorziening erg beperkt is. Het wachten was op het bereiken van overeenstemming over de meerkosten van de extra ritten ten bedrage van 21.000,-. Indien het college van B&W van Landgraaf a.s. dinsdag positief besluit over een gemeentelijke bijdrage van 7.500,- is de zaak rond en kan er woensdag gereden worden. De Provincie Limburg neemt
12.500,- voor haar rekening.
De planvorming is in een stroomversnelling gebracht door berichten dat de politieke partij GBBL van plan was om zelf ritten aan te gaan bieden. De Provincie, die sinds 1998 verantwoordelijk is voor het regionale openbaar vervoer, is hier hoogst ongelukkig mee, aangezien hiermee de Wet personenvervoer zou worden overtreden. Voor het aanbieden van openbaar vervoerritten is, volgens diezelfde Wet Personenvervoer, een vergunning en een door de provincie vastgestelde dienstregeling nodig. Om nu te voorkomen dat een illegale situatie ontstaat is de besluitvorming op aandringen van de Provincie versneld.

Concreet zou de dienstregeling er als volgt uit gaan zien: Vlg. Regeling nu Extra bussen
07.38 uur 08.45 uur
09.45 uur
en vervolgens elk uur tot 13.45 uur
14.45 uur
16.45 uur
17.45 uur

Op zaterdag zouden er extra ritten komen vanaf 09.15 uur tot en met 13.15 uur, naast de al bestaande van 15.15 uur, 16.15 uur en 17.15 uur.
Op zondag zouden er extra ritten komen om 10.15 uur, 11.15 uur en 12.15 uur naast de al bestaande ritten van 14.15 uur, 16.15 uur en 18.15 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie