Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ahold-drogisterijketen Etos rondt overname Boots af

Datum nieuwsfeit: 06-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke Ahold
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Ahold
Ahold-drogisterijketen Etos rondt overname Boots af

?Vierwerelden-winkel? populair in Nederland

Zaandam, 6 november 2000 ? De Ahold-drogisterijketen Etos met 415 winkels neemt vandaag alle activiteiten over van Boots Stores Nederland. De acquisitie was in augustus jl. aangekondigd. Tot eind dit jaar blijven de 17 Boots-winkels nog onder de huidige naam actief. Na een verbouwing zullen in januari 2001 ruim 10 vestigingen opengaan als een ?Vierwerelden-winkel?, de nieuwe populaire formule van Etos. De overige Boots-locaties krijgen een andere bestemming. Het aantal Etos-winkels stijgt naar 425. Het marktaandeel van de drogisterijketen steeg het afgelopen jaar tot momenteel 15,5%. De 340 medewerkers van Boots Stores Nederland komen in dienst van Etos.

Boots-producten exclusief bij Etos
Etos zal met directe ingang in Nederland exclusief enkele populaire Boots productlijnen gaan verkopen, waaronder No. 7 (decoratieve cosmetica), Tricologie (haarverzorging) en Botanics (lichaamsverzorging en aromatherapie). Deze producten zijn zeer bekend en bieden Etos de mogelijkheid zich nadrukkelijker te onderscheiden van de concurrentie.

Succesvolle Vierwerelden-winkelformule
De ruim 10 te verbouwen Boots-drogisterijen worden ingericht naar de ?Vierwerelden-winkelformule? van Etos. Hierin is de begin dit jaar geïntroduceerde energiefilosofie van Etos uitgewerkt en vindt de klant een zeer breed assortiment, onderverdeeld in een aarde-, water-, lucht- en vuurwereld. Door het succes van de formule heeft Etos nu al bijna 60 Vierwerelden-winkels. Deze formule wordt steeds populairder. Dat blijkt ook uit het voorjaarsrapport van onderzoeksbureau Gfk Nederland, dat de waardering van drogisterijformules onderzoekt. Etos steeg dit jaar van de vijfde naar de tweede positie. Etos wil in Nederland hèt kenniscentrum voor health & beauty worden. Sinds 1996 zijn omzet en aantal winkels van Etos verdubbeld.

Ahold Public Relations, tel.: 075.659.5720
Mobiel Jan Hol: 06.22.93.31.37.


Persberichten van Ahold kunnen informatie bevatten met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen.
De uiteindelijke resultaten van de onderneming kunnen verschillen van de voorbeschouwende verklaringen,
omdat ze beïnvloed kunnen worden door factoren, die buiten de controle van de onderneming vallen.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie