Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst Jeugdbrandweer Berkel en Rodenrijs groot succes

Datum nieuwsfeit: 07-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Berkel en Rodenrijs
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Berkel en Rodenrijs

Informatiebijeenkomst Jeugdbrandweer groot succes

Zaterdagmiddag 4 november jongstleden is door de Brandweer Berkel en Rodenrijs een informatieve bijeenkomst gehouden over de op te richten Jeugdbrandweer. Dit alles onder grote belangstelling van 26 jongens en meisjes, de burgemeester mevrouw M.E.B. de Goeij-Smulders en wethouder Jeugdzaken, de heer J. Blonk.

De aanwezigen werden welkom geheten door de commandant van de brandweer, de heer J.W.M. Boonekamp. Er werd een afwisselend programma geboden, waarin de kinderen zelf aan konden geven wat zij denken dat de brandweer allemaal doet. Hun bevindingen werden vervolgens vergeleken met een informatievideo. Daaruit bleek dat de Berkelse jeugd behoorlijk veel kennis heeft over de brandweer.

Na een korte limonadepauze werd het programma voortgezet met een presentatie over de Jeugdbrandweer. Er werd verteld wat het de Jeugdbrandweer allemaal zal gaan doen, wat de jeugdleden ervoor moeten doen en wat ze ervoor terugkrijgen. Tenslotte werden er inschrijfformulieren uitgereikt.

Het programma werd afgesloten met een rondleiding door de brandweerkazerne. Er werd verteld welke materialen en voertuigen de brandweer ter beschikking heeft om de vele taken uit te kunnen voeren. Het enthousiasme tijdens deze rondleiding bereikte bij velen een hoogtepunt.

In de maand december zal de brandweer een tweede bijeenkomst organiseren voor de toekomstige jeugdleden. Hierbij zal verteld worden wat de plannen zijn en wordt ook het oefenprogramma uitgelegd.

Conclusie: een zeer geslaagde middag en de eerste stap naar een eigen jeugdbrandweer-korps in Berkel en Rodenrijs!

Belangstellenden van 10 tot en met 16 jaar kunnen zich nog aanmelden bij de heer P. Schuurmans, telefoon (010) 514 0790.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie