Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 07-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-11-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht Stad, 09.30 uur
Beroofd tijdens pinnen

UTRECHT Een 21-jarige vrouw uit Utrecht werd maandagavond om kwart voor acht slachtoffer van een beroving. Zij stond bij een geldautomaat op de Vinkenburgstraat en had daar geld gepind. Nadat zij het geld uit de automaat had gehaald werd dat door een ongeveer 20 a 25-jarige man uit haar handen gerukt.
De dader rende daarna weg. Tijdens de vlucht probeerden drie personen om hem tot stoppen te dwingen maar hij wist zich telkens los te rukken. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. Het overvallenteam Robuust heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie op het nummer 0900-8844.

Valse kentekenplaten

UTRECHT Agenten zagen maandagmiddag om kwart over vier op de Schonauwesingel een man in een auto rijden die de aandacht trok door opvallende groene verlichting aan de voorzijde van zijn auto. Ook bleek het kenteken aan de voorzijde van de auto anders te zijn dan aan de achterzijde van de auto.
De kentekenplaat bleek te zijn gestolen in Woerden. De 20-jarige Utrechter werd aangehouden en naar het bureau gebracht voor nader verhoor. De auto is inbeslaggenomen.

Vijf verdachten van openlijke geweldpleging en aanrand

UTRECHT In het onderzoek naar de openlijke geweldpleging en aanranding in het Griftpark van afgelopen vrijdagavond 3 november, heeft de politie inmiddels van de vijf aangehouden personen, drie jongens van 15-jaar uit Utrecht heengezonden.
Eén van hen had een zeer klein aandeel in de geweldpleging en krijgt hiervoor een proces-verbaal. De andere twee bleken geen aandeel te hebben in deze zaak.

Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Utrecht zitten nog vast voor de aanranding en de openlijke geweldpleging. Zij worden nader verhoord.

Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat de groep jongens niet thuis hoort in de wijk rond het Griftpark maar uit andere delen van de stad Utrecht komen.

Snelheidscontroles

UTRECHT Op verschillende plaatsen in de stad is het verkeer op snelheid gecontroleerd. Bij de controleposten passeerden 2000 autos. Hiervan reed tien procent te hard. De hoogst gemeten snelheid, op de wegen waar een maximum snelheid geldt van 50 km per uur, bedroeg 85 km per uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie