Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 07-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.15 uur
Eerlijke vindster van f 10.000,-

MAARSSEN Op maandag 6 november vond een vrouw een enveloppe met geld op straat.

Omstreeks 16.25 uur meldde een vrouw uit Zegveld (leeftijd onbekend) zich tezamen met haar man aan het politiebureau in Maarssen. Zij had zojuist een enveloppe met geld op de Emmaweg gevonden. Toen een politieman tezamen met het echtpaar in een spreekkamertje de inhoud van de enveloppe telde, bleek daar een bedrag van f 10.000,-.

Op het moment dat de eerlijke vindster het bureau wilde verlaten, belde een zeer geschrokken man met de politie. De man verklaarde zojuist geld te hebben gehaald bij zijn bank in Maarssen, maar nu tot de ontdekking te zijn gekomen dat hij de enveloppe met het geld was verloren. De man was zeeeeeeer verbaasd te mogen vernemen dat de eerlijke vindster zich op dat moment nog op het politiebureau bevond en dat zijn enveloppe met inhoud zich daar ook bevond.

De man, afkomstig uit Maarssen (leeftijd onbekend) spoedde zich naar het politiebureau. De man was zo gelukkig zijn geld terug te hebben, dat hij de vindster een bedrag van f 1500,- gaf. De man is onder het genot van een kop koffie op het politiebureau bekomen van de schrik en keerde daarna, evenals de eerlijke vindster, zeer gelukkig huiswaarts.

Jongen van bromscooter beroofd

WOERDEN Op maandag 6 november is een jongen van zijn bromscooter beroofd.

Omstreeks 14.00 uur reed een 16-jarige jongen uit Bodegraven met een passagier op een van een vriend geleende bromscooter over de Minkemalaan. Zij werden nabij de Polanerbaantunnel aangesproken door twee jongens, een kleine stevige en een dunne lange. De stevige vroeg hem de weg. Op het moment dat de 16-jarige jongen weg wilde rijden, werd hij door de stevige jongen beetgepakt, waardoor hij moest stoppen. De jongen zei dat hij hem de scooter moest geven. Dezelfde jongen viel vervolgens zijn passagier aan. De 16-jarige trok de sleutels uit het contact. Terwijl de 16-jarige vervolgens door de lange jongen werd aangevallen, haalde de stevige de voorkap van de scooter los, rommelde wat met de bedrading en startte de scooter met de kickstarter. Dit terwijl de 16-jarige met een mes werd bedreigd door de lange jongen. Toen de stevige de scooter aan de praat had, stapten beide jongens erop en reden weg.

Aan het eind van die middag werden beide verdachten door de politie van Gouda op de gestolen scooter aangehouden. Zij bekenden de diefstal van de bromscooter. De verdachten, 14 en 17 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, zijn overgebracht naar het politiebureau in Maarssen en aldaar ingesloten.

Verkeerscontrole

LINSCHOTEN De politie heeft op maandag 6 november een verkeerscontrole uitgevoerd.

In de middag werd gedurende anderhalf uur het verkeer op de M.A. Reinaldaweg gecontroleerd Elf bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Eén bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet in het bezit hebben van een E-rijbewijs, terwijl dat wel vereist was. Eén bestuurder kreeg een bekeuring voor een onjuiste kentekenplaat op zijn aanhangwagen.

Verkeersruzie

WOERDEN Op maandag 6 november is een bijrijder van een vrachtwagen door een voetganger met een tak op zijn hoofd geslagen.

Omstreeks 16.40 uur reed een vrachtwagenchauffeur met zijn vader als bijrijder over de kruising van de Singel en de Irisstraat. Een groep jongeren fietste zeer langzaam over het fietspad, waardoor de vrachtwagen er niet door kon. Er ontstond een woordenwisseling tussen de inzittenden van de vrachtwagen en de fietsers. De 51-jarige bijrijder uit Woerden stapte daarop uit de vrachtwagen. De woordenwisseling duurde op straat voort, waarbij één van de jongeren een ijzeren staaf van de vrachtwagen pakte en de bijrijder daarmee bedreigde. De bijrijder dreigde de jongen met een fiets voor zijn hersens te slaan als hij de staaf niet weglegde. Hierop gooide de jongen de staaf weg.

Opnieuw werd de bijrijder woordelijk bedreigt, maar nu door een andere jongen. De vrachtwagenchauffeur stapte toen ook uit. Plotseling werd de bijrijder van achteren met een tak op zijn schouder en vervolgens op zijn hoofd geslagen, waarna de jongen wegrende. De bijrijder ging nog achter hem aan, maar kon hem niet bijhouden. Na enige dreigingen heen en weer tussen de rest van de groep en de bijrijder, verdween de groep.

Naar aanleiding van het signalement kon de verdachte, een 16-jarige jongen uit Woerden, even later op straat worden aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze mishandeling en de aanleiding daartoe. De bijrijder hield hoofdpijn over aan de slag met de tak op zijn hoofd.

Auto rijdt tegen boom en van talud af
LOENERSLOOT Op maandag 6 november is een man tegen een boom op- en van het talud afgereden en daarbij gewond geraakt.

Omstreeks 18.00 uur reed een 32-jarige automobilist uit Utrecht over de Westkanaaldijk in de richting van Breukelen. Uit de tegenovergestelde richting naderde een bromfiets. Om elkaar veilig te kunnen passeren week de automobilist naar rechts uit. Dit deed hij echter iets teveel, waardoor hij een boom raakte en vervolgens het talud afreed. Hij raakte hierbij gewond.

De automobilist is met vermoedelijk heupletsel per ambulance naar het UMC vervoerd. Hij kon na behandeling weer naar huis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie