Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beeld The well onthuld voor ingang ministerie VWS

Datum nieuwsfeit: 07-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kunstwerk voor VWS

Dinsdag 7 november 2000, persbericht nummer 108

Op 7 november, om 13.00 uur wordt het beeld The well onthuld voor de ingang van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan het Parnassusplein. Het beeld is gemaakt door de Britse kunstenaar Anthony Gormley in opdracht van de Rijksbouwmeester. De onthulling wordt verricht door Cees van t Veen, plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van VWS en Anthony Gormley.

The well is een kunstwerk dat zich onder het oppervlak van het Parnassusplein bevindt. In eerste instantie is op het plein alleen een stalen rooster te zien. Daaronder bevindt zich het kunstwerk. In een ronde put staat het beeld van een ijzeren man, die naar boven kijkt. Het beeld staat tot aan de knieën in het grondwater en wordt aan beide kanten verlicht.
Anthony Gormley heeft met dit kunstwerk niet specifiek iemand of iets willen uitbeelden. Hij heeft gezocht naar een minimale ingreep in de opzet van het plein. Het Parnassusplein wordt geflankeerd door de gebouwen van het ministerie en is beplant met zeventien bomen. Het kunstwerk heeft als doel om de perceptie van de bezoeker op het plein te veranderen. Deze zal niet langer naar boven kijken, maar wordt uitgenodigd om een blik in de put te werpen. Die blik wordt beantwoordt door de ijzeren man.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie