Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV voor inkomensafhankelijke premie in ziektekostenstel

Datum nieuwsfeit: 07-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Christelijk Nationaal Vakverbond

7/11/2000 - CNV voorkeur voor inkomensafhankelijke premie in nieuwe ziektekostenstelsel

Het CNV heeft zijn achterban geraadpleegd over de discussie in de Sociaal-Economische Raad omtrent het ziektekostenstelsel. Daarbij is gebleken dat de achterban de voorkeur heeft voor een inkomensafhankelijke premie in het nieuw te vormen stelsel. Wel kan de achterban instemmen met een basisverzekering met een daarbij behorend groot verstrekkingenpakket in de standaardpolis.

In de SER bestaat in beginsel overeenstemming over een basisverzekering met een gelijke premie voor iedereen (nominale premie). De daarmee gepaard gaande negatieve inkomenseffecten zouden dan via het belastingstelsel gerepareerd moeten worden. Het CNV is er echter niet van op voorhand van overtuigd dat op de lange termijn de inkomenseffecten toch niet negatief zullen uitpakken. Een inkomensafhankelijke premie kent dat risico niet. Het CNV streeft nog steeds naar een unaniem advies over het ziektekostenstelsel.

Naast het groot verstrekkingenpakket, kunnen de mensen straks kiezen voor de basispolis. In deze basispolis is de omvang van het pakket kleiner. Het CNV heeft voorkeur voor het opnemen van de huisarts in de basispolis. De huisarts wordt gezien als een belangrijke schakel in de gezondheidszorg.

Meer informatie voor de sociaal-economische redactie:

CNV-voorlichter Karin Jansen: 030 - 2913 707 of 06 - 53 400 399reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie