Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gert J. Oostindie nieuwe directeur KITLV

Datum nieuwsfeit: 07-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

7 november 2000

Gert J. Oostindie nieuwe directeur KITLV

Prof. dr. Gert J. Oostindie (1955) is per 1 oktober 2000 de nieuwe directeur van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) te Leiden, een instituut dat sinds 1990 met de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen gelieerd is.

De heer Oostindie werkt vanaf 1983 bij het KITLV als hoofd Caraïbische Studies en is sinds 1993 ook deeltijd hoogleraar Antropologie en Comparatieve Sociologie van het Caraïbisch gebied aan de Universiteit Utrecht. Hij studeerde Geschiedenis en Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en promoveerde in 1989 aan de Universiteit Utrecht, faculteit der Sociale Wetenschappen op het onderwerp Roosenburg en Mon Bijou. Twee Surinaamse plantages, 1720-1870. Sinds januari van dit jaar is Oostindie waarnemend directeur van het KITLV.

Oostindie publiceerde een tiental boeken over slavernij, dekolonisatie in het Caraïbisch gebied en migratie en identiteit.

Het kitlv is in 1851 opgericht en heeft als doel het bevorderen en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van Letteren en Sociale Wetenschappen van Zuidoost-Azië, Oceanië en het Caraïbisch gebied. Speciale aandacht gaat uit naar de vroegere Nederlandse koloniën van Indonesië, Suriname, de Nederlandse Antillen en Aruba. Naast het publiceren van boeken en tijdschriften heeft het KITLV een rijke verzameling aan wetenschappelijk boeken en andere documenten. Het instituut heeft zijn hoofdvestiging in Leiden en een vertegenwoordiging in Jakarta.

KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, Amsterdam, Postbus 19121, 1000 GC Amsterdam, Telefoon Afdeling Voorlichting en Documentatie: 020-5510733, Telefax: 020-6204941, e-mail: (voorlichting@bureau.knaw.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie